Kína bemutatja
Hosszas utánaolvasás, netes böngészés után vettem meg első motoromat, egy Keeway Outlook 125-öst. Eleinte kissé ódzkodtam tőle, de állítólag a minőségbiztosítás 2007-es bevezetése óta óriásit javult a Keeway robogók minősége.
A motor átvételekor kiderült, hogy butítottak a felszereltségen: hiányzott a hátsó doboz, a riasztó, a távirányítós bicskakulcs, a parkolófény. Az importőrrel egyezkedve belementek, hogy nagyker áron kapom a riasztót és a nagyker ár feléért a dobozt. A riasztót rövidesen beszerelték. A dobozhoz nem küldtek semmilyen rögzítőelemet, ezt a kereskedő a szalonban álló példányból pótolta, de még így is be kellett szereznem a Praktikerből ezt-azt, hogy fel tudjam szerelni. 1000 km után olajcserére kellett vinni 16000-ért. Ezt drágállottam, lévén hogy félévente kell vinni, így vetekszik a szervízköltség egy autóéval, többet nem vittem, otthon cseréltem (1000 Ft). Gondoltam, csak nem lesz baja az új gépnek, ha ugrik is a garancia. Hülyeség volt.
Kb. 4000 km után ugyanis elkezdett melegedni a hűtővíz, menet közben a hűtőnyílásokon permetezte rám a hűtőfolyadékot. Ami nem a ruhámra került belőle, belefolyt a hűtő alatt levő riasztóba, ami zárlatos lett, időnként elkezdett riasztani, vagy nem lehetett a motort leállítani. Szervíz, riasztó kuka (nem kértem másikat), hűtőventillátor kapcsoló csere, pedig magyaráztam, hogy nem álló helyzetben melegszik. Ezután a hiba ugyanúgy fennállt. Újra szervíz, hengerfejtömítés csere, nagy nehezen a munkadíjból tudtam alkudni. A hiba azóta is megvan, és azóta falslevegőt is szív. Többet nem viszem vissza, elfogyott a türelem és a bizalom. Valószínűleg beszámíttatom valami másba így hibásan.
Kár érte.
Mert amúgy pár igénytelenségtől eltekintve szép, igényes anyagokból barkácsolták össze. Kényelmes, jól gyorsul, főúton is tudtam tartani a forgalom ritmusát, igaz, előzni nem lehet vele. Fogyasztása nem ment 3 liter fölé. Két személlyel nem romlottak érezhetően a menettulajdonságok.
Sajnálom.
- Hűtőrendszer - Riasztó - Keverékképzés