Kedvencem, Piroska!
2007.01.29. óta birtokolom a Keeway ARN 125-ös tipust, melyet 0km-eresen vettem Mislolcon.A lényeg, hogy én minden munkanap használom, mert ezzel járok melózni, így napi 30km-ert beleteszek legalább, nem számolva a hétvégi motorozásokat.
Az első 1000km alatt csak 50-60km/h sebességgel mentem, mert éreztem ahogy kopnak össze az alkatrészek. Ezt az első 1000km -ert alig bírtam ki, mert már úgy meghúzattam volna (amúgy meg is huzattam néhágyszor 90km/-ig, de erre szükség is van). Ezalatt Metrós benzint tankoltam bele. Egyetlen problémája volt az első szervíz útán: Szerintem azért dugult el a karburátor, mert OMW-és benzint tankoltam bele, ugyanis addig nem volt vele baj. Először OMW Carrera 100 -ast tankoltam bele, mert azt mondták azzal megszünik a motor csörgése - amúgy meg is szünt az a pici csörgés - de nem éreztem azt, hogy jobban menne és ráadásul melóból elindúlva hazafelé 300m útán lefulladt és nem tudtam beindítani. Visszatoltam a melóhelyra és másnap reggel pedig beindúlt. Rátankoltam Metrós benzint azzal ment 100km-ert még. Majd gondoltam kipróbálom az OMW Carrera 95 -öst, de ezután pár kilométerrel később megint leállt és eggyáltalán nem indúlt be. Jőtt a szervíz! Eldugult a karburátor! Azóta semmi baja sincsen (lekopogom:kop, kop kop!). Megint visszatértem a Metrós benzinhez és jól is ment. Pont most próbáltam ki a Shell Euro 95 -öst és csodák csodájára sokkal jobban ment még 90km/h -nál is volt benne kraft erős szembeszélnél. Kiváncsi leszek így a fogyasztásra!? Eddigi tapasztalataim szerint átlagos fogyasztása (város + vidéki) kb 3-3,8L/120km. Ugyanis és 70- 90km/h közötti átlagsebességgel közlekedem. Tehát a motor csendes, pöccre indúl még hidegben is, a gumin én is érzem, hogy nem igazán tapad nedves úton. Erre van egy sztorim éppen 3-5km/h -val mentem bele egy 90 fokos kanyarba (balra kanyarodás) és kicsit nedves volt akanyar (de csak a kanyar). Épp mikor kanyarodnék jön egy kocsi én elsőfék behúz, de gyengén az ABS ezt lereagálta és én dobtam a motort. Az emberek csak néztek és szerencsére a kanyarodó kocsi sem ment át rajtam. Viszont a tanulság ebből a sztoriból az hogy mig nem történt meg ez az esés addig féltem, hogy elesem vele, most már nem félek vele még kanyarodni sem! :) Nekem tetszik, hogy van hozzá doboz, mert belefér a kondis cuccom és még az ülésbe is tudok pakolni kajcsit. Eddig nem hagyott ott sehol! Ráadásul városban én vagyok az úr mert a kocsik nem tolnak le az útról. Viszont autóval utazva nem veszem észre hogy 80km/h-val megyek, mert visz a forgalom, de motorral menvén kicsit húzós a 80km/h, főleg kocsik között!
- Egyedül a karburátort kellet tisztíttatni, mert eldugult! Ingyenes volt!
Miskolc, Keeway Kft., Vörösmarty u. 74.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |