Bevásárló-motor
Újonnan vettem a Flasht, 1000 km után úgynevezett gyári tuningon esett át, amellyel sokkal jobb lett a végsebessége. Saját órája szerint a korábbi 45 km/h-ról 62-65 km/h lett a végsebesség. A gyorsulás is jobb lett valamivel, de ez azért hagy maga után kívánnivalót.
Hétköznapi használatra, a városban rohangálni elmegy, azonban országúti használatra már nem alkalmas az alacsony végsebessége miatt. Nem is érdemes többel menni vele, valahol 60 km/h-ra tervezték a motort, e fölött már instabil a kis kerekei miatt.
Az első fék (ami tárcsafék) fékezést követően gyakran nyikorog, ezt nem tudtam megszüntetni.
Az alapjárat beállításával elég sokat kell foglalkozni. Nagyon függ a teljesítménye, gyorsulása attól, hogy milyen a külső hőmérséklet. Nagy meleget nem szereti. Ha gyakran, hideg motorral, rövid távra (1-2 km) használja az ember, hajlamos magát megszívni üzemanyaggal, egy jó kihúzatással (5-6 km távolságon max. sebességgel) megoldja a problémát.
A lengéscsillapító először nagyon kemény volt, majdnem lerepültem a motorról egy nagyobb úthibánál, aztán szépen megpuhult, most már lágyabb, kényelmesebb lett.
A tükör nem a legjobb, akárhogy állítgatom a fél tükörben mindig magamat látom, a mögöttem zajló eseményekbe állandóan belelóg a könyököm, és a karom.
A műanyagok, idomok minőségén látszik a kínai technológia, főleg a gyenge illesztésekre, csavarhelyekre kell odaügyelni, könnyen ki lehet törni a csavar műanyag menetét, ami két idom rögzítését szolgálja.
Alapvetően azonban sem motorikusan, sem villamosság szempontjából eddig nem volt vele baj.
Előnye, hogy nagyon olcsó a szerviz! 4-5000 Ft-ból szinte mindent megjavítanak. Egyszer borultam a motorral, több sérült idomot is cserélni kellett, a számla 7000 Ft volt munkadíjjal együtt. Aki a motor-vásárlás után nem akar sokat költeni a szervizre, annak ajánlani tudom.
Megéri az időszakos szervizre is elvinni, nem kerül sokba, és azért átnézik úgy, hogy a következő 1-2 évben nincs vele gond.
Menetteljesítménye miatt csak városi használatra ajánlom.
- Gyertyakábel csere.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2007 |