Azt kaptam amit vártam, majd VADDISZNÓ lett
Keeway F-ACT 50
0 km-es, új verdaként vettem, autó pótlására rövid utakon. Szeretek motorozgatni, jó lesz melóba járni, gondoltam.
Hazafelé menet elhagytam a kipufogó csavarok közül egyet. (érdekes süvítő hang hallatszott a kipuf. felől; talán akkor kellett volna megállni és utánhúzni :)), otthon mindet jól meghúztam, de kb. 20 km-es út után a maradék 2 is leesett. Most mindhárom kipuf. tartó csavar lekontrázva, és azóta sem esett le!
2 hét után lemerült az aksi, újratöltöttem, de 3 nap múlva szintén lemerült. Nem foglalkozok többet vele. Berúgókarral hidegen is pöccre indul!!! Így persze index, kürt nincs.
A hátsó fék nagyon gyenge, lehet csak állítani kellene rajta, majd ezres szervíznél megemlítem. Az első viszont nagyon jó!
A kilométeróra nagyon pontos, GPS-sel ellenőriztem.
350 km megtétele után 58-60 km/h a végsebessége fojtással, úgy, hogy én 185 cm magas vagyok, 120 kg és nem hasaltam rá a kormányra!!! Ez szerintem nagyon jó!
A gyorsulása szerintem megfelelő, remélem a fojtás kivétele után jobb lesz. (Ismerősöm, (Yamaha Jog-ja van) azt mondta, hogy gyenge szar) :(.
Fogyasztás a bükki hegyek között 3 liter/100 km, megfelelő.
Összeségében jó kis motor, dühítő apró hibákkal, melyekre ha odafigyelnének sokkal nagyobb elismertsége lenne a márkának.
2008. november 22.
4 napja kiderült végre, hogy a megszűnt Keeway kereskedés helyét a Füzes úti Aprilia szalon veszi át. Bevittem hozzájuk a gépet, és a kis hibálistát. Remélem gyorsan és jól dolgoznak.
A korábbi szalon megszűnési mizéria miatt 1170 km-nél vittem 1000-es szervízre. Ez idő alatt nagyon jó kis motort ismertem meg. Egyszer sem hagyott ott, jól ment mindig. A legkisebb emelkedőt is megérzi, alattam 25-30 km/h emelkedőn a max. De egyenesben most a hidegben is 60-65, kis lejtőn 70 sem akadály!!! Fojtással!
Ami 1170 km alatt elromlott (ha garanciában javítják akkor nem érdekel, de ha fizetnem kell érte rájuk borítom az asztalt:)
-töltés nincs
-kormánymű lóg
-gázmarkolat lóg
-fékek nyikorognak, "hullámosan" fognak
-hidegen rángat a motor(szerintem automata szivató szar, vagy be kell állítani)
-akksi szar(ezt a töltés hiánya nyírta ki)
Hát kb ennyi jutott eszembe, ha meglesz a szervíz megosztom tapasztalataimat.
2008.12.02.
Kész van a MOTOR!
A folytás kivételét is kértem az 1000-es szervíz alatt, sokat nem vártam tőle, mert olvasgattam a neten, hogy nem sok minden változik. DE! Ez a szervíz olyat tett a kis mocival!!!
500-600 km óraállás után már-már gondolkodtam rajta, hogy minek kellett nekem ez a gyenge szar! Korábban 40-50-es utazóval kín volt minden út! De most a lomha kis fiatal kanból igazi VADDISZNÓ lett:) Hogy az elményt még tovább fokozzam először prémium benzin került bele(EVO NEO), nagyon tudom ajánlani. Nem vagyok girhes alkat (185 cm, 120 kg), de alattam 85 km/h-val (GPS-sel ellenőriztem) ment sík terepen és az emelkedők sem jelentenek akkora akadályt!
Aki a közelben lakik csak ajánlani tudom a miskolci Füzes úti szervízt.
Az első 1000 km alatti óvatos tempó most meghálálja magát, aki most tekeri bele ezeket a kilométereket kitartást kívánok neki. Ne aggódj, ha 60-70-nel elmegy melletted valami más robogó, egy jó szervíz és folytás kivétel után legközelebb már te mész el mellette 85-tel!
Várjuk a felmelegedést!
- aksi 2 hét után
Keeway Miskolc
Ez a bolt megszűnt 2008. novemberben
Amúgy nagyon lassan intéződtek a dolgok
Aprília Miskolc, Füzes út, ez az új hivatalos szervíz
Remélem jó lesz, ide vittem garis javításra, plusz adtam nekik egy kis listát az észlelt hibákról:(
2008.12.02. Kész a gép!
Remek, gyors, ügyes és ÉRTENEK HOZZÁ!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2008 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |