Motorok » Keeway » Hurricane 2006 (49)

Hurricane 2006 (49)

Ár = minőség!!?

2005 nyarán került a családhoz a gép. Rövidke nyári játszás után befogtam munkába járáshoz. Naponta kb.: 2*25 km-t gurulok vele, budapesti és környéki utakon.
A tükrökből pontosan látom a könyökömet:).
Budapesten az útminőség és a kerékméret kombinációja helyenként életveszélyes.
Városon kívül pedig a sebesség különbség ( max sebességünk: 55 km/h) és a nagyobb terjedelmű autók okozta légörvények hozzák a frászt rám.
A lámpa fénye kb: 20 km/h-ig világít be megfelelő távolságot.
Ha egy évvel ezelőtt irom az ítéletet akkor minden kicsit jobb megítélést kapott volna, de így kezd romlani a járgány megítélése ahogy korosodik, és kezd szétesés jellegű hangokat adni.
Kb. 8000 km-után elkezdett csúszni esős időben a meghajtó szíj. A hajtás dekli levételénél látható volt, hogy egyszerű papír tömítést használtak ami 1,5 év alatt elérett/helyenként eltűnt!! Most kémény tömítő szilóval van "kifugázva" és azóta nem csúszott meg a szíj.
Egyre jobban kezdem érezni az "olcsó hús - híg lé" bölcsesség alapját, bár a befektetéssel szerintem valamelyest arányos amit tud/nem tud.
Arra még mindíg jó, hogy ne kelljen menetrendekhez igazodjak illetve ami tömegközlekedéssel 1,5-2 óra az így 45-50 perc.
A fogyasztása szerintem nincs arányban a teljesítményével( 3,2-3,5 l/100km), de még így is közel egálban van a BKV+Volán bérlet díjával havonta.
Az olaj folyás, önindító valamint feszszabályzó orvoslása és motor és vidéke ellenőrzés tisztítás ~ 15.000,-.
Az akkut most kihagytam, mert télen nem tudom "gondosan tárolni"
Beszámításként eladva!

- Akssi az első téli leállástól elfáradt,
- önindító - nem forgat rendesen, szorul,
- megrepedt az ülőke lap, - ez ~5.000,-
- berúgókar - lesímultak a recék, ~3.000,-
- "ajándék csomagtartó" - leszakadt a vázra biggyesztett rögzítési pont,és ugyanazon huppanóval eltörött az egyik rögzítő fülnél ~ 3.800,-
- 12000 km után folyik a hajtómű olaj,
- újabban a fékezéskor az addig jól szuperáló index villogása lelassul - "eltűnik".

Szentendre - garanciális átnézés,
nem teljesen ügyfélbarát a szervíz nyitva tartás ( önző megközelítésben)
Bp XVII- Keeway partner,
szintén a félfogadási idő a bajom

CrazyMotors - olaj folyás, ellenőrzés...
A munka eredménye jó, de kicsit információ hiányban voltam, hogy mikor és mennyiért lesz kész a járgány( 1 hét lett).

Fenntartási költség (5) Évjárat 2005
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (4.9/10)

Keeway