Motorok » Kawasaki » Zephyr 750 1991 (749)

Zephyr 750 1991 (749)

Zephyrke büszkén dorombolt, akár egy kandúr

Tulajdonképpen az első nagy gépem volt. Mindenki féltett hogy ottmaradok, de nagyon jó gép volt egy kezdő számára is. Nem volt hajlamos meglepetést okozni, mégis volt benne erő. Igaz nekem hiányzott pár plusz lóerő a gyorsitásoknál. Túrázásra, meg magas fordulatos pörgetésre, emelkedős-kanyaros utakra kiváló. A fékek állati módon fogtak rajta. A hangja, vagyis inkább a dupla kipufogóból előtörő mély dohogás illett a géphez. Sokan megálltak és megnézték csupasz testét, végre nem bújik a motor szégyenlősen a müanyagok közé-mondogatták. A hátsó gumi elég gyorsan elkopott, ezek után nem volt stabilitás többé.Kicsit hosszúnak éreztem a gépet, kanyart bevetted vele, amugy buszosan várni kellett a hátuljára. Kétszáznál többet nam nagyon ment, őrült menetszél cibálta az embert. Két utast viszont kényelmesen elvitt, igaz a fogyasztás eléggé megnőtt.A hangja szép, igaz lassan melegszik és hidegen rángat, nem megy jól.Inditás után üresjáratban gyári csörgés hallható a váltó felől, melynél néha nehéz volt eltalálni az üresjáratot, ezzel a probival meg kell barátkozni, ez amolyan Kawasaki ártalom. Ezekkel együtt egy szeretnivaló, sokoldalú gép volt.Nemrég adtam el, máris hiányzik. Klasszikus, de időtálló formája volt, nem maradt szégyenben újabb gépek társaságában sem. A gyári hangjára is felfigyelt mindenki ha kipörgettem.Metzeler gumikkal futtattam. Egyetlen gyenge pontja a karburátor, könnyen eltömődik, nincs fütve, tehát hidegen betegeskedik. A régebbi modelleket már ellátták szálfütéssel. Akksival és az indítással nem volt gond, csak hosszabb téli szünetek után kellett betolni elsőre.

- Keihin karburátor eresztette a benzint, tüszelepcsere, pucolgatás.

Egy srác szervizelte, aki állitólag értett a motorokhoz. Mindenféle géppel elbibelődött.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1994
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.3/10)

Kawasaki