Városi harcra termett japán
Ő az első motorom. Amikor megláttam, rögtön beleszerettem. Elsőre nagyon furcsa volt, de hamar megszoktam, nagyon kellemesen kezelhető motor. Olyan 300 km-ig kényelmesen lehet rajta utazni, utána már kezd kényelmetlen lenni, nem erre találták ki. Chopper lévén kicsit könnyen leér a kipufogó a kanyarban, főleg ha utast is szállít az ember.
Apropó utast inkább ne szállítson, hátul elég kényelmetlennek tartotta eddig mindenki.
Az egyetlen komolyabb problémám az a teljesítmény. A karbijavítás után nagy nehezen elmegy 90-95 öt ideális körülmények között ( shell 100 as benzin, olajozott lánc), amúgy olyan 80 at szereti. A hegyre nagyából felmászik, de ott nagyon látszik a lóerőhiány. Mondjuk ha az ember izomból forgatja, akkor egész jól felmegy, csak nincs szívem hármasban üveghangon forgatni 90 környékén.
Az utas nem ront olyan sokat a teljesítményen, ami meglepő. A fogyasztás nekem akármit csinálok, akkor is 3,3. Utassal, utas nélkül, óvatosan, tépve, mindenhogy.
Összegezve: jó kis motor, de első sorban városban munkába- suliba járásra jó, arra nagyon. Az olajat eszi, a teljesítménye nem túl nagy, és volt több meghibásodása is 16000 km-en belül, aminél azért többet várnék egy japán motortól.
De mindezek ellenére imádom. Ja, és mindenki legalább egy 250 esnek, de van aki 900 asnak nézi, nagyon szépen lemásolták a nagy vasakat.
- önindító (16000 km nél)
- első teleszkóp eresztette az olajat (16000 km nél)
- akkumulátor (3 év után nekem kicsit gyors...)
- a karburátor elállítódott és nem ment rendesen, plusz hidegben nem indult normálisan (szintén 16000 nél lett javítva)
- ezen kívül valami rejtélyes okból eszi az olajat, olyan 500 km/ liter sebességgel.
kawasaki steelhorse pécs
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |