Motorok » Kawasaki

zx9r

őszinte rakéta

Tesztek hosszas olvasgatása után esett rá a választásom és nem bántam meg. 1999-es évjárat zöld-lila színben. Gyönyörű. Itt nincs felfordított teleszkóp, digitális műszerfal, befecskendezés, exup szelep, kormányteló, radiális fékek, ilyen-olyan digitális elektronikus hiper kütyük.
Ami van: hagyományos teló, hagyományos fékek, analóg órák, karburátor... ennyi. Nem is kell más, minden tökéletesen és tökéletes összhangban működik.
A legjobb választás közútra. Súlya már elég könnyű ahhoz, hogy dinamikusan lehessen terelgetni, de elég nehéz ahhoz, hogy egy kamion szele vagy az oldalszél ne borítsa fel. Hatalmas burkolata és ülései túrázásra is alkalmassá teszik. Formavilága a mai napig gyönyörű. Futóműve közútra tökéletes, minden irányba állítható. Fékeit nem érheti komolyabb kritika.
A lényeg a motorja. Elég zajos, kissé zakatolós, de ez a kawasaki jellegzetessége. Forgatva gyönyörű hangja van. Alul meglepően nyomatékos,7.000-től nagyon megy, 10.000 felett olyat gyorsul, hogy leszakad az agyad. Sportdob kötelező rá. Avatott kezekben bármelyik mai motor komoly ellenfele lehet. Fenntartása átlagos, csak láncot és a hátsó gumit eszi az erő. A fékek használattól függően kopnak. Fogyasztása 5.5-től 7.5-ig mozog. Még extrémül hajtva sem megy 8.0liter főlé. Hátsó ülés alatt sok hasznos dolog elfér.
Összességében egy valóban kitűnő választás annak aki nem 60kg és mégis szeretne egy sportos motort, amivel túrázni is el lehet menni, nem szervízigényes és ereje, teljesítménye mindig elkápráztat. Komoly kultuszmotor, ezt a kategóriát felváltották az ezresek. Még mindig tekintélyt parancsol, megnézik az emberek.

- semmi

Fenntartási költség (8) Évjárat 1999
Előző motorja? fzs 1000 Következő motorja?
Verdikt (8.3/10)

Kawasaki