Motorok » Kawasaki

KLX 300 R

Mindenre jó

Egy kedves barátom hívta fel rá a figyelmem, igaz, koránt sem ezt a motort akartam megvenni, mert jelentősen eltért az elképzeléseimtől, aztán elkezdtem olvasgatni és egyre inkább tetszett, azt tudtam róla hogy nem egy elnyűtt darab, gondoltam nagy melléfogás nem lehet, hát így került hozzám.
Eleinte a cross brigáddal jártam és éreztem is hogy nem egy erőgép, meg a futóművet is puhának éreztem, de mindettől eltekintve nagyon jókat motoroztunk Sóskúton, Nyáregyházán (ez utóbbi a kedvencem) mindenhol helytállt becsülettel. A mély homokot nem szereti, ezt a problémát egy gyorsítós karbival lehetne orvosolni, akkor agresszívabb lenne viszont az erdőn mezőn túrák alkalmával rájöttem, hogy ezt így kell hagyni ahogy van.
Egy két hosszabb túra kellett ahhoz hogy rájöjjek, hogy a puhának gondolt futómű tökéletesen kényelmes, a gyengének gondolt motor pont elég.
Amitől viszont igazán szerethető, az a gondtalansága, amikor túrázok mindenki a tankot lesi hogy elég még a benzin a következő kútig,pedig nem is húztak kövér gázt, én meg fél tankkal röhögök és közben nem kell figyelnem a gázra, egy sirató közepén feldőlt Drz-s vért izzad mire lejön a dombról én lökök rajta kettőt és már megyek is lefelé,mert csak 106 kiló és sosem jutott eszembe hogy itt-ott vajon lesz még erőm felállítani, a crossos brigád azon kínlódik hány az üzemóra és most mit kell cserélni, én meg csendben hallgatom, mert az enyém nem üzemórás és eltekintve attól, hogy érezhetően örökké fog tartani, a legnagyobb problémám hogy megint olajos lesz a kezem a légszűrő mosástól. Hát ennek a motornak ez az igazi ütőkártyája, tudom, hogy sosem fogok "az elejével menni" egy versenyen, nem ez lesz a leggyorsabb a 4 kilométer egyenesben, és a hangja sem ennek a legnagyobb, de mindenhol helytáll és minden eltöltött perc örömet okoz.

- Nem romlik el!

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.9/10)

Kawasaki