Mégis csak a húszéveseké a VILÁG!:-)
A motort 2 éve vettem egy barátomtól, nem akartam ilyen öreg motort, de ismerve a tulajt, illetve a hozzáértését, bátran vágtam bele. Nem bántam meg, nagyon jól összeszoktunk, megszerettük egymást (a motorral).:-) 72 ló nekem bőven elég. Most vagyok 32 éves, az első motoromat apám vette kosárban - egy, már akkor is öregnek számító jawa mustangot. Én akkor 7 éves voltam. Együtt raktuk össze. Ő régi motoros lévén valaha a ma már nem létező Postás SE motocross szakosztályában is motorozott. Szóval a háttér és a hozzáértés adott volt. Pár hónap alatt összeállt a motor. Ezen tanultam motorozni. Utána néhány Simson, MZ, Jawa következett, majd az első nyugati motor 24 évesen, egy 250-es Virago. Ha jól számolom 25 éves motorozás van mögöttem és még így is azt mondom, hogy elég a 72 ló.
Nem kéne soha egy 150-170 le-s sportmotor, sajnos nálunk az utak illetve az autosok hozzáállása miatt ugysem lehet kimotorozni azt, ami egy olyan motorban van.
A Kawával voltam már a Mátrában, Ausztriában. Egy nagyon megbízható, jó úttartásu, kényelmes gépnek tartom. Még kétszemélyel is jó a rugózása, elég nagy az ülése. A feleségem is nagyon szereti. Egyszer öcsémékkel mentük motorozni és, hogy ő is ki tudja próbálni cseréltünk. Kb 5-6 km-t mentünk és az asszony már ütötte a hátam, hogy cseréljük vissza mert ez nem kényelmes! (GSX400)
Remélem még sok kilométert fogunk megtenni az öreg Z Kawával.
- Semmi sem romlott el. Nagyon megbízhatónak mondható. A karbantartást igényli, mint minden jármű, de ezek még össze vannak rakva.:-)
- 8000e.km-ként szigorúan olajcsere, melegítés és normális használat. Tuti, hogy még 80e-t elmegy gond nélkül.
A szükséges szervizeket magam is meg tudom csinálni.(olajcsere, láncszett, fékbetét...stb)
Egy szelepállítás már ráférne, ezt majd szakemberre bízom!
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1982 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |