Motorok » Kawasaki » Gpz 750 Unitrak 1983 (749)

Gpz 750 Unitrak 1983 (749)

Eredeti darab, még ma is!

Jobb motor, mint azóta bármelyik. Vad, eredeti, erős, kényelmes.
Egyszerűen imádtam, a 86 ló több mint elegendő, a blokk örök életű, hangja fantasztikus gyári dobbal is.
240-ért vettem, 300-ért adtam el három év múlva.
Az Unitrak rendszerben, ha kopottak a himbák - az már a próbaút alatt kiderül: a motor pumpál, két nyomon akar fordulni.
De házilag is javítható, hjó kezű esztergályos segítségével.
A többi része elpusztíthatatlan : majd´ 70ezernél se volt baja, és azóta fiatalabb tapusokból járt nálam 90-100 ezret futott darab is. (Zsolti kollégám 90ezerrel adta el, majd 90ezer és három (!) kilométerrel vette vissza két nap múlva szeretett ZX-10 esét is... :-) Egyszerűen SOK VOLT az új tulajnak a lóerő, még így agyonkopottan is.

- - 15.000 km után hengersort kellett cserélnem, dugattyúkkal.
- - Egy letestelő fordulatszámmérő kábel miatt nem volt gyújtásom 1 hónapig. (javítás 100ft-ból, bosszúság egész hónapra)
- - Láncszettet cseréltem. Előbb egy sz@r SSS re, majd az kukába és helyette egy tényleg jóra.

Gyöngyösi Robi, Kecskemét.

Quick-Steel , Dunaújváros

Fenntartási költség (8) Évjárat 1983
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 42000
Megbízhatóság (7) Vezetett km 22000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.4/10)

Kawasaki