Motorok » Kawasaki » Ninja 250 R 2008 (250)

Ninja 250 R 2008 (250)

Én és a kis SÁRKÁNYOM

Az ex-férjem SV650S motorja iszonyatosan tetszett, főleg a hangja miatt. Nő létemre az én 168 cm-es magasságomhoz valahogy mégsem passzolt. Mikor elkezdtem a nagy A kategóriás jogsit megszerezni, el kellett gondolkoznom, hogy milyen "sárkány" lesz a számomra ideális. Már az oktatásokon is rosszul voltam, mikor a 250-es kis Honda CBF után rá kellett ülni a Kawasaki ER-5-re. Oktatóm - a drága - mindig biztatott, hogy jó lesz a méret csak ne parázzak. A jogsim meg is lett, de valahogy mégis a 250-es maradt a szerelmem. Nagyon jól leért a lábam, stabilan és mindkettő. Így jött az 5let, hogy nekem méretben nagyobb moci nem kell. A keresés így adott volt, viszont a választék ... hát pocsék. A Honda CBF 250-es a kerek lámpa miatt nem jött be ... hiszen nekem egy igazi dögös, macska moci kell! :) Így nézegettem a 125-ös Yamahát ... ami meg hát ugye kicsi ... kislányoknak való! :) Ekkor jött a TiniNindzsa! :) Az én zöld szörnyecském! :) Elsőre ... szerelem volt. Meglátni és megszeretni. Hála Istennek a sors összehozott egy sráccal, aki megnyerte a gépet és kemény 17 km-et tett bele, mikor kiderült neki, hogy ez a számára kicsi. Feltette eladásra én meg jó gyorsan megvettem. Lassan már az első 1000-es szervízre megyünk! :) :) :) Sajna nem sok lehetőségem volt menni vele, hiszen nekem 2008.október közepén siekrült elhoznom ... és hát az idő nem kedvezett. De jön a jó idő ... és hát a Kicsi meg én szárnyalhatunk! :)

Nekem semmi bajom nincs vele ... bár mint mondtam, hosszú távon még nem sikerült menni vele ... de valaki mondja már meg, hogy egy "sport" motor mióta készül "hosszútávra"? :)

A gumik ... szóval azok hagynak némi kifogást, de tavasztól meglátjuk, hogy hogy viselkednek.

Nagyon könnyű kezelni, és a dugóban - M0 - volt szerencsém menni vele és nem lehet egy rossz szavam sem. Ugyanis a kisautómmal a munkahely és otthon távolságot kb 30 perc alatt tudtam megtenni (15 km), míg a "Sárkánnyal" ez kb 10 perc.

A fogyasztása tényleg 3-4 liter/100 km.

Kezdőmotornak és nőknek abszolúte ajánlom! 130-al egy 250-es mocin is ugyanolyan rondán lehet meghalni, mint egy nagyobb, erősebb gépen. Szerintem fontos a fokozatosság elve. Én sem 1-2 évre vettem és remélem jó pár balesetmentes km-en tudunk még együtt szárnyalni! :)

- A kedvesem "közreműködésével" sajnos az első lámpát ki kell cserélni. Sajna nem csak a plexit, hanem a komplett lámpa, ami igen húzós. Ár: 56.000 Huf + szerelési költség ( 6000 Ft/óra) ami kb 3 órát vesz igénybe! :( :( :(

KAWASAKI BIG-BANG BUDAÖRS

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.9/10)

Kawasaki