Egy jó young-timer
Egy Jawa újjáépítése és eladása után döntöttem úgy, hogy veszek egy young-timer motort. Elsősorban a formája tetszett meg, a kis lámpaidommal, egyenes testartással. Amikor megvettem, tisztában voltam vele, hogy közel 30 éves a motor, így is álltam hozzá. Ennek ellenére az első benyomás nagyon jó volt. Jól húzott, egyenesen futott, nem rángatott, szóval korához képest rendben. Aztán természetesen jöttek a kisebb-nagyobb bajok. Kuplung bowden csere (gyártatni kellett), izzók nem voltak jók, stb. A legnagyobb szívást a nem jól záródó porlasztó tűszelepek okozták. Minderről bővebben itt: http://caferacer.blog.hu/
Most viszonylag egyben, napi használatban van. Egy kis törődést igényel, ettől függetlenül jó kis motor. A fogyasztása 4-5 liter között van, hosszabb távon is kényelmes és rugalmas. Ami kimondottan tetszik az a 6 sebességes váltó, az elektronikus benzinszint mérő, voltmérő a fordulatszám mérőben, az uni-trak lengőkar. Összességében eddig jól teljesít, nem bántam meg, hogy megvettem.
- karburátor tűszelepek - kuplung bowden - index relé - fordulatszám mérő
Fenntartási költség | (0) | Évjárat | 1984 |