A túrázás klasszikus királynője..
Elég tekintélyes nagy robogós múlt mellé, kellet valami rosszalkodós gép is.
Vettem egy 750-es Kawát,de az nem az Én igényemhez való.. Majd aztán sikerült szereznem egy nagyon régi vágyaimban szereplő Zephyr 550-et.
Sajna nem a legjobb esztétikai állapotban volt, de ezen már túl vagyok. Most már jól néz ki.
Nagyon jól kezelhető,fickós gép, A súlya csak 200-kiló ,és ehhez az 50-LE nekem pont elég.
Klasszúl gyorsul jók a fékek, jól dönthető. A szélvédelme nem sok de számomra ez nem hátrány. Az ülés pozíciót nekem még szokni kell a robogó után,de közép távon simán bírom.
Imádom a hangját és a formáját. Az utcán is igencsak megnézegetik , nem egy műanyaggal búrkolt rakéta.
Jól karban tartható,de nem sok mindent igényel.
Városban nem igazán használom, a nagy meleg napokat nem igazán szereti a léghűtés, meg az 50es vánszorgásra sem ez az ideális. Na de viszont kint a szabadban álom vele menni.
Élvezet ahogy a gázadásra reagál, és nagyobb sebességnél sem gond az előzés. Persze vigyázni kell vele, mert gyakorlatlan motoros könnyen pórul járhat. Hipp-hopp 130-as tempóban suhan, és a hangja is kívánja a még több gázt.
Nagy erénye még hogy két személy is vígan túrázhat vele, mert a hátsó utasnak elég kényelmes (Igaz hogy a 400-as Majám ebböl a szempontból azért jobb.)
Jelenleg nem is vágyom más gépre. Tudom hogy ebben a fazonban is vannak sokkal nagyobbak erősebbek Pl Zephyr 750 vagy 900ccm. De félek hogy előbb utóbb padlóra tennének, mert nem tudnék ellenállni annak amit tudnak. Ez a gép viszont számomra tökéletes. Marad is még jó ideig.
- benzincsap tömités . Teleszkóp simering 3-ezer ft.
halásztelek, Pisti
Én,,