A második SUPERBIKE-om
Az első SUPERBIKEom után vettem (ZXR 750 H1 ´89). A névegyezés ellenére a két motor teljesen más. Fordított teló,320-as féktárcsák,új váz,új idomok,új 121 lovas blokk (a ´92-es ZXR 750 R-é),és eltűntek az ál ram-air "porszívócsövei",helyettük valódi féloldali Ram-air került rá.
Megvásárlása után sikerült szereznem hozzá egy Skorpion rendszert (ma Akrapovic-nak hívják),és indult az ámokfutás. Óra szerint 270-es vég,és a 240-ig igen dinamikus blokk az előnye. Hátránya,hogy alacsony fordulaton halott,6000-ig használhatatlan,két személlyel,csomaggal,már idegesítő módon. Ez a motorkarakterisztika rákényszerít,hogy állandóan űzzed,viszont így állandóan száguldassz,egyszerűen nem tud,nem szeret lassan menni. Szerencsére a technika bírja,az állandó gyilkolás ellenére sem volt vele semmi baj. Ezzel már nagyon jókat lehetett csapatni a Mátrában,nem csak egyenesen hajlandó menni,de az egyenesfutása ennek is tökéletes,még végseb körül is.Megjelenése se ilyen,se olyan,klasszikusnak fiatal,sportmotornak öreg. Azért jókat motoztam Vele,de nem ez amire a legszivesebben gondolok vissza,mert egy kicsit semmilyenre sikerült,és egy motornak legyen karaktere. Erre is igaz,mint az összes öreg sportgépre,hogy nagyon kevés a korrekt állapotú,a legtöbben egy széthajtott,összekókányolt ganét akarnak eladni. Tanács:alkudni,alkudni,alkudni.
- Semmi.
Szabó Jószef Kengyel