A legjobb 500 as :)
Mielött megvettem annyit tudtam, hogy 5oo as gépet veszek, szóba jöhetett gs 5oo, cb 5oo es a gpz 5oo.
Szerencsére volt alkalmam kipróbálni mindhárom tipust. Mindent összevetve a gpz felelt meg legjobban.
Egészen jó a szélvédelme, 3 tárcsafék, vizhűtés és a legnagyobb motorteljesitmény mindhárom közül. A cb 5oo kis sebességnél kényelmesebb üléspoziciot biztosit de nagyobb tempónál jobb a gpz sporttúrás üléspoziciója.
Sikerült találni egyet németországban 42oo kilométerrel de az volt a bibi hogy evek óta állt és a tulaj nem tudja beinditani. Zsákbamacska volt de megvettem és nagyon jol jartam vele, atszervizeltem, vettem bele új akkut ami kesöbb nem is kellett mert a regit 1x kellett feltölteni... és lett egy szinte uj motorom.
A szélvédelme 16o ig jo (175 cm a magasságom), az ülés lehetne szélesebb de meghszokható. A rugózása egészen kényelmes. Nagyon jó túramotor, nem okoz neki gondot a 16o as autópálya tempó sem, valójában a 18o sem csak az oldalszelekre érzékenyebb ennél a sebességnél.
Egyáltalán nincs zavaró vibraciója, 3ooo fordulat felett kisimul, volt már szerncsém vibrálosabb 4 hengereshez...
A motor megbizhatoságárol annyit hogy 1986 tol 2oo1 ig gyártották, és nincs ismert tipushibája.
Nekem az volt a legnagyobb gondom vele hogy mindenkinek nagyobb motorja volt és gondot okozott lépést tartani velük. Amikor egyedül mentem teljesen meg voltam elégedve az összes menettulajdonságával, a vilagból is ki lehet motorozni vele.
Józan ésszel teljesen elegendő a motorozáshoz.
Imádtam! Ajánlani tudom mindenkinek.
- Gyertyasapka.
- Kb 7ooo kilóméterenként szükséges volt a fúvokákat kitisztitani a karburátorokban (szerbiában használtam úgyhogy a rossz benzin számlajára irom). Ha kis fordulaton enyhén rángat, ingadozik az alapjárat akkor el van dugulva a kis fúvóka.
Szerelő vagyok. Egyébként könnyen szerlhető otthon.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1996 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |