Motorok » Kawasaki » Zephyr 750 1991 (749)

Zephyr 750 1991 (749)

A lángoló, megbocsátó szerető

Hát nehéz mesélni róla. Nem motor volt, hanem szerelem. Gyönyörű, formás, türelmes és megbocsátó. Jó, AZT nem csináltam vele, de hiányzott. :-)

Félretéve a tréfát, imádni való motor. Az egyzerű, de nyomatékos motor mindenhonnan megy, nem eszik, a futóműve bolondbiztos, fékek remekül adagolhatóak, erőteljes nyomásponttal, a váltó (Kawasakihoz méltóan) zajos, mint egy kalacsnyikov, de köztudott, hogy azok még így is örökké lőnek.
Az üléspozíció kényelmes, de szerelem ide-oda, még nem túrakategória. Kb. 200 Km volt megtehető kínok nélkül, főleg, hogy szélvédelem nincs. Amit nem szerettem, az a viszonylag rövid végáttétel (120 km/h-5800-as fordulat), de sosem vett rá a lélek nagyobb hátsó fogaskerékre, mert sajnáltam volna, ha le kell mondanom a rugalmasságáról (2500-tól bármelyikben ment, 7000 körül jött a seggberugás kb 10000-ig).

Egyszóval nehéz róla írnom, máig szeretem, bár már nem az enyém. Ami megnyugtat, hogy jelenlegi tulajdonosa egy idősebb úr, is mi lehet szebb az időskori fellángolásnál.

Péter

- Nálam semmi.

Még a hőskorban a Kawasaki Zsemberyhez. Hát....

Egy nagyhasú osztrák pacák, nem messze a határtól.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1992
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.2/10)

Kawasaki