A búsképű lovag
Ez a motor volt életem első (saját) motorja. Nagy dilemma előtt álltam a vásárlás előtt, ugyanis az akkori kedvencem (igaz, a mai napig is) a Suzuki SV650S. Akkoriban dobták piacra az Er-6-ot és én egyből beleszerettem. Gyönyörű kis motor volt - eltekintve a búslakodó "arcától". Aztán megvettem és elkezdtem gyötörni szegényt, amit ő meglepően jól bírt.
A kényelemmel szinte semmi baj nem volt - ameddig nem kezdtem vele tempózni, mert már 120-130 körül - olyan szinten le akart tépni a szél, hogy önkénttelenül is vissza vettem a gázból. Ettől eltekintve nagyon jó kis gép volt. A teljesítményével sem volt kifogásom. Nagyjából azt adta, amit elvártam tőle. Tapasztalatom szerint, simán "veresenyben" volt a kis sor-kettes, a hasonló köbcentis V2-es és sor-négyesekkel is, sőt sokszor erősebbnek is tűnt náluk. (talán csak a "szerelem" vakított el!?)
A fogyasztása is elfogadható volt - igaz ez annyira akkoriban nem érdekelt. A lényeg, hogy motorozik az ember!
Sajnos, nem sokáig élvezhettem a szabadságot. Három hónap és 3300 km után egy napsütéses reggelen, elfelejtették nekem megadni az elsőbséget és a csilli-villi kis japán csoda totálkárosra tört! (jómagam megúsztam bordatöréssel, néhány zúzódással és némi bőrréteg elkoptatásával)
Szerettem, bár valójában csak egy kis városi vagány, nem egy hosszútávfutó volt. Ma már kicsinek tűnik a kis kompakt gép, de végülis ez a lényege - ez nem róható fel neki. Ez egy tökéletes kezdő vagy újra kezdő motor. Mondanám, hogy leginkább nőknek ajánlom, de ez sem állja meg a helyét, ebben a formában, mert pasiknak is okozhat némi örömmotorozást!
Ma egy Suzuki SV650S-sel járok és utólag úgy tűnik (lehet, hogy csak a stílus különbség miatt), hogy a két motor között, Ég és Föld a különbség!
B. Krisztián
- Igazából nem volt vele gond, csak az első ezres szervízen voltam vele.
Csiki Bege Autópláza (Kawasaki)
Fenntartási költség | (6) | Évjárat | 2006 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | SV650S (teliidommal) |