A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Motorok » Jawa » 350 Tramp 1995 (343)

350 Tramp 1995 (343) 

Az ítélet értékelése
5,0(2 db)

Ritka Madár

Szöveges ítélet

40 évesen, 17 év kihagyás után ültem ismét motorra. Alapvetően munkába járáshoz és közepesen rövid túrázásokhoz kerestem gépet. Rájöttem, hogy nekem egy túraenduróra van szükségem, mert az ilyen géppel a városban simán fel lehet ugratni a járdára ha kell és a túrán nem ijed meg egy kis földúttól sem. Nagyon sok használt és új motort megnéztem a kereskedőknél, újság hegyeken rágtam át magam és rengeteget böngésztem a neten. Tesztek és vélemények garmadáját olvastam el a különböző típusokról, de nem tudtam dönteni. A piacon kapható gépek vagy túl drágák voltak nekem (1 millióba került még a leggyengébb nagymotor is (Yamaha YBR 250) vagy túl nagyok vagy túl endúrosak (Suzuki DR-Z 400). Mitagadás egy idő után bele is fáradtam a sok japán tucatmotorba és valami izgalmasat, különlegeset szerettem volna. Amikor már teljesen elkeseredtem, hogy semmi igazán fogamra valót nem találok, egy újságban megláttam, hogy forgalmazzák ismét nálunk a Jawákat. Nagyon felvillanyozódtam, mert a koromból adódóan én a szocialista típusokon nevelkedtem és rálelni a Jawa-ra olyan volt, mint egy hosszú külföldi útról hazaérni a megszokott kis otthoni környezetbe. Elmentem Újpestre megnéztem a kiforrott technikájú, kétütemű, modernizált kinézetű gépeket és most már könnyedén döntöttem. Akkor legyen Jawa 2T-s 350-es túraendúró. Tokkal-vonóval, rendszámmal belekerült 730e- be, ami nagyjából fele annyi volt mint a Suzuki 400-as endúrója. A döntésemet azóta sem bántam meg, mert a paripám megbízható, jól megy, keveset fogyaszt (átlag 4 liter), formás és olcsó fenntartása (kicsi kötelező, alacsony súlyadó, olcsó alkatrész). Mi kell még egy családos embernek? És mindezek mellett van egy különleges tulajdonsága is, ez egy kapcsolat teremtő motor. Mindenhol odajönnek hozzánk az emberek beszélgetni , ha megállok vele, fényképezik a gépet, a tájékozatlanabbak kérdezgetnek, hogy ezt én építettem-e, az idősebbek könnyes szemmel nosztalgiáznak, hogy ők is Jawa-n nyomultak fiatalon. Szóval nem mindennapi élmény a Jawa Tramp "fílíng".
És a végére egy pár konkrétum az üzemeltetésbeli tapasztalatokról:
- A városban könnyen terelgethető a kocsisorok között, simán ugrik fel a járdára és a lámpánál is bármikor elsőként tudok elrajtolni vele.
- Túráknál stabil egyenesfutás, meglepően dönthető a kanyarokban, 400 km-es hatótávolság.
- A szerviz igénye minimális (gyakorlatilag nem romlik el) és ha mégis vinni kell a kötelező szervízre az is nagyon kíméli a pénztárcámat.

Hibalista

- - A legelején elején esőben beázott és leállt, garis javítás volt. - - 6000 km-nél elszakadt a gázbowden, de egy szuper motormentős segítségével egy fél óra alatt megjavítottuk, így a szervízig simán elmentem vele. - - 8000 km-nél fordulatszámmérő spirál szakadás volt, ami nem egy halálos probléma és "kemény" 800 Ft-ba került a cseréje. - - azóta semmi

Ide hordtam szervizbe

MA-DEKO MOBIL BT.1047 Budapest, Kisfaludy u. 10.Telefon: (06-1) 360-1034Weboldal: www.ujpestimotorcenter.huKapcsolat: Majtényi Alfréd

Értékelése: 10

Képek a motoromról

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Kényelem (7) Használati időtartam 2 év
Teljesítmény (5) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (8) Vezetett km 12000
Szerviztapasztalat (5) Átlagfogyasztás 4 l
Előző motorja? Következő motorja?
Ennyire szerette (8) Megérte a pénzét? nem
Verdikt (6.8/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Jawa

További ítéletek (115 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.