Motorok » Hyosung » Gv 250 2006 (250)

Gv 250 2006 (250)

Kissas 2009

Ez év tavaszán vettem meg, mikor még jogsim nem volt, de tanfolyamra már jártam. Már régóta szerettem volna motort, valami olyat ami nem csapja meg a családi kasszát, kp-val tudom venni, de azért "motor" és lehetőleg új. Az elmúlt években szinte az összes típus gyártása/forgalmazása megszűnt - ami ezeknek megfelelt - és csak a hyosung maradt. Eredetileg egy gt 250-est néztem ki, de a feleségemnek nem tetszett, és nem jó dolog hazavinni valamit, amit a család kb fele utál. Így lett a kissas aminek azóta kifejezetten örülök, hogy így alakult.
A moci nagyon jó, pont mindent tud mint amit vártam tőle, valójában kicsit többet is. Sajna nekem nem a legkényelmesebb, de ez nem az ő hibája éppen harminc kilóval több nyomja a fenekemet mint kellene..de ettől eltekintve kezemnek, lábamnak minden jó helyen van.
Jó vele közlekedni, könnyen lehet irányítani, jobban gyorsul és gyorsabban megy mint amit kettőötvenestől vártam. 130-nál van a vége de én 90 és 110 között érzem jól magam rajta, a felett már le kell húzni a plexit a sisakon és azt nem szeretem - szélvédő mögött autót is lehet vezetni..
Mivel kicsi a motor pörgetni kell, nekem úgy tűnik 2500-4000 és 6000-9000 között szeret igazán működni. Ettől néha kicsit furcsa vezetési stílus alakul ki: kettesben felhúzatom százig azután berakom ötösbe és guruljunk..
A fék nyikorog veszettül - ez állítólag típushiba - de szépen fog elől hátul - habár hátul dob van.
Ami még nagy élmény, az a tankolás. Injektoros a lelkem és 3,2 volt eddig a legmagasabb mért fogyasztása. :-)
Mindent összevetve arra, amire nekem kell, kirándulni, bóklászni, élvezni a szelet nagyon jó és jól is néz ki, lehet szépítgetni - így aztán rá kellett jöjjek hogy az asszonynak ismét igaza volt.. de ezt csak nektek mondom.

- Üzemanyagszintjelző kontakthibás lett, majd a következő kötelező szervíznél megnézetem, a gurulást nem nagyon zavarja.

quadász

Fenntartási költség (10) Évjárat 2008
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.8/10)

Hyosung