Motorok » Honda

XL 600 R

XL méretű probléma

Első nagymotorom volt és mivel egyhengeres, egyszerű gépnek gondoltam. Nem az. Az elektronika állandóan hibásodott. A generátort nem tudták normálisan újratekercselni és fesszabályzóproblémák is keserítették a közös időt. A magnéziás öntvények enduróban alkalmazása ostoba ötlet. A blokk fedélcsavarjai közül több is kiszakadt az üzemi rezgésektől, hiába húztam meg őket a megadott nyomatékkal. Terepezésnél egy szimpla eldőléstől a váltókar kilyukasztotta a blokkot. A gázbowdenek szakadásai is okoztak problémákat. Bármit raktak bele, eltépte (gyárit is). Szerelők véleménye szerint ez ilyen. A befűzése is emberes volt a rossz tervezés miatt. A vázban futó olajzástól még a kulcs is tűzforró volt. Olajat jóval a megadott kilóméter elött cseréltem (erre többen figyelmeztettek).

- Elektronika, de állandóan. Rossz anyagok, tervezési hibák.

Márkakereskedők.

Sufnituning.