Motorok » Honda » Vfr 750f 1994 (750)

Vfr 750f 1994 (750)

VFR-a legenda

2008 szeptemberében vettem a vasat, akarom mondani alumíniumot. Olasz import gép, ami meg is látszik rajta. Az órájában 42700 km volt, ami lehet igaz is, meg nem is. Megvétel után átnézettem szervízben, véleményük szerint sokkal több nem lehetett benne. A fejidom már utángyártott üvegszálas. Esztétikailag hagy némi kívánnivalót a gép, de ahogy a szervízben mondták, nem a festéssel megy. Műszakilag rendben volt, csak elsőkerék csapágyat kellett cserélni. Ezen kívül csak a kopó alkatrészek lettek cserélve: olaj, olajszűrő, levegőszűrő, gyertyák, lác, hátsó gumi, hűtőfolyadék, fékfolyadékok. A VFR- betegséget (fesz. szabályzó) már valamelyik előző tulaj megszüntette egy bordázott fesz. szabályzóval, én még bolondbiztosabbá tettem egy hűtőventilátorral. Ezen kívül kapott egy kis "esztétikai tuningot": felpolíroztam a felniket és a teleszkóp csizmákat. A farokidom a rögzítési pontok körül enyhén repedezik, de hát ez betudható a 13 évnek.
Túl sok tapasztalatom még nincs a Vifferrel, de úgy néz ki, hogy tényleg igaz a legendás megbízhatóság. 4000 és 6000 fordulat között érezhető némi vibráció, de ezt már mások is mondták, írták. Én "lájtosan használom, ami 110-130 km/h-t jelent. Ilyenkor a fogyasztás 6-6,5 liter/100 km. Még nem próbáltam ki, hogy mit tud a gép, de nem is erőltetem a dolgot. Csopperes stílusban 5000-nél felváltok. A váltója nekem kicsit hangos, de egy szerelő, akinek szintén VFR-e van, azt mondta, semmi gond, ez ilyen. A súlya kicsit sok, de az én stílusomhoz megfelel (nem karcolok lábtartót és a könyököm sem ér le kanyarban). Még nem tudom, hogy meddig lesz meg, de remélem, a recesszió nem fog az eladásra kényszeríteni.

- Elsőkerék csapágy. Ezen kívül a "kötelező" dolgok: olaj, olajszűrő, gyertyák, lánc és hátsó gumi cseréje.

MaxxPower Miskolc.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1996
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.5/10)

Honda