Motorok » Honda » Xl 125 V Varadero (125 cm3)

Xl 125 V Varadero (125 cm3)

Varadejó.

Orbitális rostos kutyaszarba hajtva vettem meg. Összekente a vázat és minden csupa fostos fos lett. Mint kiderült, ez egy jó jel volt, ugyanis semmi nem hullott szét a motoron, gyönyörű a hangja, jól megy, nem eszik sem olajat, sem vizet, csak tankolni kell bele.

Az üléspozíció tökéletes, és 176 centimmel még a lábam is kényelmesen le tudom tenni.
Futóműve túraendúrós, már-már nagymotorosan kényelmes, mégis feszes, egyszóval olyan mint egy jó cipő, nem érzed hogy rajtad van, csak teszi a dolgát.

Az ótvar magyar utakra tökéletes, kátyús úton sem ráz szét, sokkal kényelmesebb mint bármelyik személyautóm.

Gyorsulás? Végsebesség? Nem erről szól, de úgy kb 70 -ig jól megy, az autókat a lámpánál korlátozott módon ugyan de ott lehet hagyni.
125 a vége óra szerint, de itt már 12000 RPM.. ennek ellenére szerintem bírná hosszabb távon is. Én nem kínzom, 100 -zal megyek vele pályán és országúton is. Ezt tartósan bírja és nincs mérhető (látható) olajfogyasztása, pedig már több, mint 50 000 km -t futott.

Könnyen szerelhető otthon is, igazi igásló, amivel át lehet ruccanni ausztriába is akár. Két emberrel, megpakolva azért az emelkedő nem lesz a barátod.

Imádom, mert ha melóba járok vele, amellett hogy élevezem a motorzást, spórolok is . 3-3.5 az átlagfogyasztása. Mielőtt kiröhögsz, hogy a Te 125 -ös robogód 2.2 -vel eljár, ez a motor 170 kiló.

Ajánlom mindenkinek! Már most látom hogy nagyon fájni fog ha egyszer eladásra kerül a sor...

- Kuplungcsere (bowdennel, rugókkal, lamellákkal), új deknitömítés, szelephézag állítás, szelepfedéltömítés csere, új gumi előre, ízzók, olajcsere szűrőkkel.

Én magam.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004