Motorok » Honda

Xrv Africa Twin 750 1990 (749)

Unokáim is használni fogják

09Június:
Még mindig használom (igazából csak most kezdtem igazán újra a motorozást 10év kihagyás után). Eddig az AT-vel csak 650km-t tettem meg, de ezen tapasztalatomat osztanám meg veletek.
Azért adtam ezt a címet az értékelésnek, mert köztudottan megbízható, masszív típus.
Emelt plexim van, így a szélvédelme 80-ig rendben van, ha kissé hátrébb csúszok az ülésen, akkor 110-ig OK.
Az olasz tulaj nagyon vigyázhatott rá, mert minden eredeti rajta. A kisebb horzsolásokat már én raktam rá (2nap alatt az elején).
Magas a gép és bazi nehéz. Ezért -kellő önbizalom híján- terepen kissé önfejű. (Metzeler Tourance gumikkal) Aszfalton nagyon szépen teljesít, jól dönthető.
Van egy oldaldobozkája (gyárilag, kulccsal zárható) és ennyiből ki kis fújt a pakolhatósága, ezért egy 48l-es GIVI van a hátam mögött felszerelve.
A fogyasztása eddig 5,2 és 5,7 között alakult (nagyon odafigyelve).
Volt, hogy egy hétig állt és bizony sokat kellett önindítóznom, mire a karbik felteltek benzinnel. Amúgy mindig pöccintésre indul (szivató nélkül egyenletesen jár 10fok feletti hőmérséklet esetén).
Amint lesznek társas utazási tapasztalatok, majd frissítek.
(nehéz meggyőzni az asszonyt, hogy hagyjuk otthon a két mazsolát legalább 1-2órára, persze a cél az 1napos kiruccanás)
Sokan mennek az AT-kel hosszú túrákra, de ahhoz már túl kényelmes vagyok, ahhoz ott az autó.

09Szeptember:
Teletankolva billegésre hajlamos.
2személlyel is tökéletes és erős. Bár a fogantyúkat hiányolta a feleség, így maradtam neki én, mint kapaszkodó.
Átlagfogyasztása a kezem alatt 5,3l/100km

- elöregedett gumik miatt az indexek letörtek (PVC gégecső és műgyantás ragasztó segített), így spóroltam 20ropit, mert bontottan ennyi lett volna a 4db. - Időközben vettem a Vateráról 2párat előre, mert csak lekonyultak szegény indexek. (6ropi/pár)

Motoko (AT szerviz) Érd

Fenntartási költség (8) Évjárat 1992