Motorok » Honda » Nt 700 V Abs Deauville 2006 (680)

Nt 700 V Abs Deauville 2006 (680)

Több mint vártam

Már tavaly kinéztem magamnak a motorkiállításon a BNV-n. Mindenképpen kényelmes túramotort akartam, lehetőleg kardánost, és elegendő pakolóhelyet. Ja és persze olyat ami nekem tetszik. :-) Ennek az új Deauville teljesen megfelelt.

Gyárilag a szélvédő alsó állásban van, ezt felemeltettem mert így nem volt jó a szélvédelme. És nem is nézett ki elég jól így. Amikor kihoztam a szalonból, minden sarkon lefulladtam, de aztán mire elértem a kútig úgy megbarátkoztunk, hogy még aznap beletoltam 110 km-t. Nagyon könnyű volt vele megbarátkozni, mert kezes jószágnak tűnik.

Az űléspozíció nekem nagyon bejött. Simán elmegyek vele 200 km-t megállás nélkül úgy, hogy nem zsibbad el semmim. Nem egy izomkolosszus, de a tahós merdzsósokat is simán le lehet alázni vele. De azért aki csak az adrenalint szereti a motorozásban, ne a Deauville-t válassza. Mindenesetre minden helyzetben megvan az az erő benne ami a dinamikus motorozáshoz szükséges.

A kardánokról gyakran elhangzó vád, miszerint kicsit húznak oldalra, egyáltalán nem tapasztaltam. Szerintem nagyon jól össze van rakva, amit én azon is lemértem, hogy egy bukkanón csak az zörög amit a dobozokba tettem. Az Apriliámnál nem ez volt a helyzet...

A váltó néha nálam se vett be mindent elsőre, ezt a gyárilag elég nagy holtjátékkal beállított kuplungnak tulajdonítottam, de a szervízben azt mondták hogy össze kell kopjon. nos, így 3000 km után tényleg abszolút pontos, egyértelmű klattyanással jelzi hogy bevette. :-) Nagyon elváltani se tudom magam benne, mert alacsony sebességnél és magas sebességfokozatban is húz (elég nyomatékos a szentem), de ilyenkor kicsit chopperes töf-töf hangja van.

Extraként van rajta hátsó doboz. Azt azért tudni kell róla, hogy nem a piros gombbal kell nyitni mint más dobozokat, mert itt a piros gomb oldja a rögzítést, és ha ezt elfelejted akkor szépen lebukdácsol a dobozod a földre.

Az extraként beletett markolatfűtés jól működik, bár elég furcsa módon a több fokozatban állítható szintet jelző ledek nappal jól látszanak, sötétben viszont nem. Ez tök furcsa... de azért ha az ember megszokja hogy az első gombnyomásra bekapcsol, a hatodikra meg ki. Közben pedig a közbenső fokozatok. Amúgy szuper, de így a nyári hőségben nincs szükségem rá.

Az űlést felnyitni kihívás, általában rángatni kell. De mi a fenének nyitogassam az űlést, amikor van egy hátsó és két oldalsó dobozom? Összességében ezzel sincs bajom.

Igazság szerint ezek a fenti dolgok kicsit erőltetettnek tűnnek, mert összességében sokkal jobb gép mint amire számítottam. Kényelmes, jól dönthető, fordulékony, stabil gép. A kezelőszervek hondásan finomak. Az integrált fék zseniális, ezt én minden gépbe beszereltetném. Az ABS-el volt egy kis fenntartásom, mert gázos helyzetben nő tőle a fékút, de aztán rájöttem (hiába no, az iskola!), hogy ez a motoron is azért van hogy irányítható maradjon a gép. Dehát nem ehhez vagyok szokva. Azért ha egyszer felkennémmagam valahova miatta, majd megírom. :-)

Szóval imádom, sokkal jobban bejött mint számítottam, pont ilyet akartam. Igaz én nem azért vettem mert szeretek a Hungárián egykeréken végigmenni.

- Igazából semmi. Habár az ezres szervíz előtt az egyik oldalsó műanyag burkolati elem ragasztása elengedett, de csak a ragasztó csíkot kellett kicserélni. Ez szerintem nem is igazi hiba, otthon is megcsinálhattam volna fél perc alatt. De inkább a szervízre bíztam.

Karasna

3 napra kaptam időpontot az ezres szervízre, ez így szezonban nagyon jó.
Az nagyon tetszett, hogy ők ajánlották fel hogy hagyjam ott a sisakom és a kabátom.
Amit kértem mindent megcsináltak (szélvédő felső állásba állítása, ezt ugye a Deauville-n elég nehéz házilag). Bár nem tudom mi egyebet írhatnék a szervízről, mert a gépnek semmi baja nem volt.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2007
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.3/10)

Honda