Motorok » Honda

NC750X

Szerelem első látásra

Ez a saját szerény véleményem, nem pedig valami féle reklám. 2012-őt írunk, megjelent a Honda nc 700 x, new concepcion=új koncepció. Akkor a Honda a takarékosság piacát akarta lefedni. Gondoltak egyet, az 1.4-es jazz motorját félbe vágták, és a tankot is előről az ülés alá tették, így letéve a súlypontot és egy bukósisaknyi helyet nyerve, elől lett egy ''hatalmas'' csomagtér. Nekem már akkor megtetszett a moci, és én váltani akartam a yamaha majesty 400-as robogómról. Azt akartam, hogy takarékos legyen (a 3.5 literes fogyasztás amit ígérnek tényleg annyi, de télen 1 literrel több) praktikus, könnyen kezelhető, olcsó fenntartású. El is mentem a szallerbeckhez megnézni a mocit. Bele szerelmesedtem, de azért voltak kételyeim, mivel mégis csak új koncepcióról van szó. Gondoltam várok a vétellel, és addig elolvasom az összes cikket, használói véleményt, népítéletet. Hát kapott hideget és meleget is egyaránt. Telt múlt az idő, már másfél éve nézegettem szerelmemet és akkor kijött a 750 x. Nagyobb teljesítmény, bordázott ülés, állítható első fékkar, fokozat kijelző. Vissza a szallerbeckhez, mondtam magamnak azonnal. 2014 tavaszán kiis próbáltam, Stáhly Zsolt volt ebben a segítségemre. Amikor leszálltam a próbakör után róla, a szó legszorosabb értelmében remegtem. Mondtam, hogy ez nekem kell. Megint vártam egy évet hátha le megy az ára, ee nagyon tartja. Ki mentem Bischofwiesenbe és ott vettem meg a motort 2015 június 7dikén. Újomnan vettem 0 kilóméteresen. 800 kilómétert vezettem haza. Azóta városban használom inkább a motort. Ez egy tökéletes motor (a számomra). Azóta már több mint 8000 km-t mentem vele. Nekem ő az igazi a motorok közül. Mielőtt megvettem volna, nagyon sok motort kipróbáltam, de egyik sem tudza azt az érzést adni, mint ez. A Honda nem csak egy márka. A Honda egy érzés számomra. Csak ajánlani tudom. 2 dolgot hiányolok csak belőle: 1 még 2 fokozat elférne a váltójában, 2 ha 12ezres fordulatig ki lehetne pörgetni az sem lenne hátrány. Megérte a pénzét, és ha esetleg valamikor eladnám (ami nem hinném, hogy be fog kövezkezni) akkor a helyébe egy Honda Goldwing fog kerülni.

- Idomok

Honda dream