Motorok » Honda » Cbr 600 F 1990 (599)

Cbr 600 F 1990 (599)

Szép emlékeim...

Igaz ez az évjárat nem szerepel a listán, de azért csak írok róla, hátha érdekel valakit.

Szóval jó régen volt az már mikor ezt a járgányt vettem, még tombolt az ifjúság, meg a motorozási vágy, úgyhogy a trabantom mellé kellet valami olcsó gép. Egy szép langyos januári napon meg is néztem, ki is próbáltam, meg is vettem, majd a közben leszállt ködben, kb 50-60-as tempóval 30 kilómétert motorozva,haza is vittem a járgányt.
Ekkorra már egy jelentősebb jégréteg alakult ki rajtam, de megvolt a gép.
Tavasszal a telószimmering megadta magát, ígyhát az olaj szabad utat talált magának, és úgy gondolta, hogy legjobb helyen a fék környékén lesz, így átmenetileg még ABS is volt a masinán, ami okozott néhány izgalmas pillanatot. El is vittem gyorsan szervízbe, ahol megcsináltattam rajta a kötelező cseréket is. Ezek után jó sokat motorozgattunk együtt. A kormány szitált kicsit, amire egy barátommal kicseréltük a kormánycsapágyat, de nem lett jobb. Úgyhogy inkább hozzászoktam. Később az AC pumpa lehelte ki a lelkét, ami egy autópályás előzés közben nem csalt mosolyt az arcomra. Mivel nem akartam sokat költeni rá, így egyszerűen csak kivettük és raktunk a helyére egy benzinszűrőt, ami pont illett oda. Így is kivállóan működött, csak sűrűbben kellett tankolni, mert a tartalék állásnál már nem nagyon akarta szipákolni a benyát, vagy nagyon kellett húzni a fülét, azt meg nem mindig lehet.
Haverom mindig azzal macerált, hogy nem nagyon döntögetek a kanyarban. Mondtam neki, hogy nem jó a futóművem, erre cseréltünk. Ő ZZR 500-al már kellőképpen lekoptatta a cipőjét, hát a CBR-el sikerült még jobban, ezek után már nem sikerült a futóműre fogni a kockás kanyarvételt, úgyhogy bevallottan a majré okozta a hátsókeréken a majrécsíkot.
Amúgy nekem a motorerő elegendő volt. Nem kellett félni, hogy kiugrik alólam a vas. Kényelmes is volt, nem kell rajta kézen állni.
Szóval szerettem, de azért a kor eljárt felette, így aztán eladtam. De azért jó volt...

- Benzin pumpa. Teló szimmering

Sufni.

Fenntartási költség (8) Évjárat 1988
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.9/10)

Honda