Motorok » Honda » Vtr 1000 F Firestrom 2006 (996)

Vtr 1000 F Firestrom 2006 (996)

puncimágnes

Nem írom múltidőbe, mert még mindig ez a motorom. Nem volt a típusok között 2004-es f, ezért bedobtam a 2006-osak közé. Szóval tavasszal vettem a dögöt egy ránézésre gondos gazdától, aki elmondása szerint vigyázott rá. Egy gyomaendrődi srác volt, ahol a garázsban melegebb volt, mint otthon nálunk. Szóval tényleg megbízható, és rendben tartott motor, rendes embertől vettem, ami manapság ritka. Nem a 18 éves egykerekezzük át a főutcát típusú pali, hanem nyugodt, nem gyilkolós, de mutassuk meg ki a gazda típusú. Na ezt követtem, hasonlóan bánok én is a géppel. Amikor mentem veleelőször, azt mondtam ez nem fog menni, rángat, ha nem figyeltem oda, lefulladtam, és majd beszartam az erejétől. Nem egy 200 lovas akármi, nem a legerősebb motor a világon, de ezt szerintem aki vezeti, leszarja. Érdemes rápakolni egy szolid sportdobot, mert nagyon nagyot üt a hangja. Előtte csopim volt nyitott dobbal, szóval a hondának nincs olyan nagy hangja, viszont rettentően mély, doromboló. Ja, és remeg a föld körülötte. Menet közben bizsergeti a tökeim... Pár másodperc alatt százon, azután még fingani sem tudok, már kétszáznál járok. 230 volt a max nekem, de a népek azt mondják 230 fölött nyöszörög. És ki a picsát érdekel? Aki 180-aé megy, már az sem teljesen normális. Ha pedig annyival akar menni, vegyen sor4-et. Szóval túrázgatni jó, fogyasztása 6-7 között van, ebben van 180-200-as tempó, kis város, meg a Mátra. A kényelem hosszú távon.... szóval nem egy Goldwing, de nem vészes, kis szenvedés kifizetődő, mert olyan élményt ad, mint állat.
A hangja tiszta, csak a dübörgés, és az a faszfelállító vinnyogás, amibe szerelmes lettem. Már messziről sasolnak hátra a parasztok, hogy mi ez a dübörgés, és nem úgy, hogy ki ez az állat. Mert nem idegesítően hangos, hanem pont tökéletes. Nem röffenti be a riasztókat (bár egyszer-kétszer megtörtént), de a puncik megnézik, ami ritka mert a nőstények nem figyelnek föl annyira egy motorra.
Szóval összegezve: nagyon jó, megbízható, ha nem hajtod mint a barom, akkor nem eszi meg a pénztárcádat, kiváló motorozási élményt adó gép, ahol keveredik bennem a sportmotor, és a v2 világa. Még mindig izgalommal szálok föl rá, és az jó. Megy mint a szél... ja, még nem mondtam a féket: kiváló, szerintem.
Hiba: Városban kicsit kényelmetlen neki a dolog, melegszik. Néha kidobja a sebességet (de csak néha). Nehéz. Tologatást nem ajánlom (vagy én vagyok a nudli?...).
Aki vágyik rá, hogy megnézzék, de haladni is tudjon a motorjával, annak ajánlom. Fontos, hogy kitől veszed.
Egy szezon után még azt érzem, eszem ágában sincs eladni.

- nem volt problémám vele 5000 km alatt. Sokszor kifogyott a benzin, ennyi

nem kellett szerelőhöz vinnem egy év alatt, de nem is mentem vele túl sokat, hogy így kelljen lennie

Fenntartási költség (8) Évjárat 2004
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.8/10)

Honda