Motorok » Honda

DJ-1

Pöttöm rózsaszín

Nemrég vettem egy havertól, aki mint hibásat adta el, mert mint mesélte: néha elfogy az erő belőle, és akkor csak vánszorogni bír. Utána megy egy darabig rendesen.
Megvettem, és a google-on rátaláltam mindenféle fórumbejegyzésekre, ahol erre a hibára is javasoltak megoldást: égettessem ki a kipufogót, mert eltömődött. És valóban vettem rá egy utángyártott újat, egyből feléledt a kicsike és immáron jól ment. Viszont kiderült, hogy 6 liter körül fogyaszt. Nos megint jött a google, és valóban a megtalált megoldás helytálló volt, az automata szívató hibája miatt evett ennyit. Nosza, kikötöttem, még jobban kezdett menni, és a fogyasztása lejött 3,5 literre.
Kipucoltam még a karburátort, kapott új szíjat a variátora, új gyertyát is tettem bele. Nagyon pöpec kis gép lett.
Dinamikus 40-ig, utazója 50 körül van, de kipörög akár 60-ig is. Bár olyankor már szenved, én inkább 45-50 körül járok vele, mert valahogy ez a legkényelmesebb tempó ezekkel a kis 10"-os kerekekkel. A sebességet precízen méri, GPS-sel leellenőriztem, az 50 az tényleg 50, és nem 65 mint az olasz robikban.
Amióta kész lettem vele, csak indul, megy, és csak tölteni kell a nedveket bele. Nagyon megbízható kis mocinak tartom, és vételárral ráköltéssel együtt 50 ezerbe fájt összesen.
Most is megvan, napi használatban, munkába, bevásárolni járok vele, télen-nyáron.

- Automata szívató.

Saját magam szereltem a google segítségével.

Fenntartási költség (5) Évjárat 1985
Előző motorja? Scarabeo Következő motorja? Marad ez