Öszvér
Az én motorom egy öszvér volt.Egy preciz japán motor,egy konzervativ japán formaterv,és egy közepes anyag minőségű kinai.
Ez nem honda volt,hanem Mex Sherpa.A praktiker-ben vettem újonann,jó áron 200e-ért.4 ütemű volt,95 km/h volt a max,jól gyorsult de mindig szét esett.Ennyit az elő sztoriról.
Írásomat azért irtam ide,mert a motorja megegyezett a ANF125-tel,a külseje is,a váltója is,a kerékmérete is.Minden.Nem tom eldönteni közös munka vagy jól sikerült másolat volt.Mindig öninditóval indítottam,szép hangja volt.Ennyi a pozitiv./hisz ennyi a japán/
A negativumok:mindig szétesett,vagy letört vmi /hisz kinai/
-nem volt alkatrész ellátás,a lent emlitett hiba miatt ami a láncnál van alkatrész,nem birtak olyat kinából rendelni,1 hónapig (!) állt a szervizben,adtak ezért egy újat.Újnál ismét fellelhető volt a hibaa,el is adtam.
Amugy 200 ezres motor létére kb ennyi negativuma volt.De hogy nincs alkatrész az nagyon súlyos.Mindenesetre ez az együtt töltött év elég volt arra,hogy rádöbbenjek:a HONDA a világ egyik legjobb márkája,még más motorkerékpárba injektált motorja is hibátlan.És,hogy rádöbbenjek arra: a kinaiak a legrosszabb minőségűek a világon.Nem kell bevenni azt a sztorit,hogy kina a 60-as évek japánjának felell meg.Nem minden szomszédos ország járja be ua. sikerutat.Pl ausztria sem csinál BMW-t csak KTM-et.
Szóval az Innova nagyon jó motor,mondhatni volt szerencsém birtokolni egyet (de csak mint meghajtómotort:)),ha 125-s re esne választásom feltétlen esélyes lenne.Fogyasztása 1,6-2,2 liter volt....És 500 ezer forint.Van ennél jobb????NINCS..
Ha lesz egyszer mopednél nagyobb jogsim,feltétlen kéne egy ilyen.
(kinaiakban gondolkozóknak üzenem,használt minőségibb gyárak terméke [aprilia,honda,yamaha,stb] még öregen is jobb,én is kételkedtem,..Más kárán tanuljatok :) )
- kötelező szervizek voltak:gyertya,olaj
- Gyári hibás volt a gumi
- ami a láncról át adja a kerekekre az energiát,szivacsos béléssel van bélelve na az 1000 km-ert sem birt.(nem tom a nevét már)--->lerobbanás
Postaautó danubia,a posta szervize a 14.ker-ben
Jól dolgoztak,gyorsan, de megvárni nem lehetett.És nagyon sok mindenhez értenek!
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2005 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |