Motorok » Honda

CB 500X

Olyan mint a cipőm

Három év kihagyás után vásároltam újonnan a gépet. Előtte erős, gyors motorjaim voltak. Most úgy gondoltam, hogy nem örömmotorozásra vásárolok, mert azt már untam, hanem ingázásra. Mennyit megspórolok a benzinen mondtam a feleségemnek, aki lemondóan vette tudomásul az idióta érvelésemet. Továbbá a döntésben közrejátszott, hogy köztudomásúlag minden háztartásba kell egy motor,meg egy eszterga.....stb. a férfi embernek.
A gép gyenge, nagyon gyenge, harmatos. Van rajta hat sebesség, állandó le fel kapcsolgatásból áll a városi, illetve az autópályán kívüli motorozás.
Hangja nincs a gépnek, így nagyon kell figyelni a közlekedés más résztvevőire(arra egyébként is kell). E miatt, és a gyenge motorfék miatt problémás annak a megítélése is, hogy vajon éppen hányadik sebességben van a motor. Mivel nincs hang, így állandóan a fordulatszámmérő és a sebességmérő eredményéből kell matekozni a sebességi fokozatot, vagy állandóan számolgatni kell. Egy fejlesztést hajlandó vagyok finanszírozni, a fokozat kijelzőt (kb. 25 e Ft).
Viszont a motor olyan mint egy igazi Honda. Megy és csak tankolni kell. A fogyasztása most 4 liter, bejáratós tempóban 3,5 liter.
A fékek nekem jók, mondjuk igyekszem a vészfékezős helyzeteket kerülni. Kanyarodni, kanyarodik. Igazából e téren nem lehet rosszat mondani róla, azonban az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy a gumik szélén egy 5 mm-es csík még sosem látott aszfaltot.
DE!!!!!!!!! Van valami ebben a motorban ami az eddigiekben nem volt, olyan mint egy cipő. Rajtad van, egyé válik veled, és nem törődsz vele. A motor pont olyan mint a cipőm. Azt hiszem pont annyira rühelleném kicserélni mint a megszokott, bejáratott cipőt. Minden egyéb motorom különb volt a részletekben, azonban az összképben ez mindent űberel.

- nem romlott el

WILKER Honda

Fenntartási költség (7) Évjárat 2014
Előző motorja? cbf 600 Következő motorja?
Verdikt (6.1/10)

Honda