Nyugodt spórolás némi élvezettel
2009 őszén vettem Cegléden akciósan (420.000 Ft-ért névre írva, plusz 30.000 Ft-ért GIVI doboz és szélvédő), tkp. 2008-as gyártás, 0 km-es.Az eltelt több mint 2 év alatt 7.575 km van benne, hibátlan, így erről nincs mit írni. (Keeway KSM 125-ről váltottam, ld. ott !, az is jó volt.) 59 évesen csak jó időben használom ezt is, bár itt az eső nem gond.
Tapasztalatok : abszolút megbízható, pakolási lehetőség szenzációs (űlés alatt aktatáska, dzseki, enni-innivaló (motor melegíti, nyáron ne oda tegyük az üdítőt !), vagy két sisak, ekkor előbbiek a dobozba, vagy fordítva. Köszönhető a benzintank elhelyezésének és a 10-es hátsó keréknek. Az első kerék 12-es, a gyári gumik kicsit csúsznak ! A szélvédő tökéletes, hideg időben is felhajtott sisakplexivel járok, mivel a szélvédő 15-20 cm-re van, egyetlen hátránya, hogy a végsebessége így 80-81 km/óra (állítólag szélvédő nélkül közel 90. A régi endurómhoz képest + 1 hónap tavasszal és ősszel. Kellemes utazója 64-66 km /óra. Két személlyel sincs különbség sebességben, fogyasztásban, stabilitásban. Eddig minden tankolást írtam, nagyon egyenletes a fogyasztása ! 2,3-2,5 között van mindig ! (injektoros) 250-270 km után tankolok. (6,5 l-es tank) Fix nappali világítás, kesztyűtartó zárható (kicsi), csomagtér az ülés alatt és a dobozzal egy miniautójé ! Nagyon jó az áttétele, azonnali gyorsulás, 0 - 40-ig nincs autó (sportkocsi sem !), 0 - 60 -ig is jó, afelett átlagos. 1000-es és 4000-es szervíz olajcserével, szelepállítással 9.000 és 7.000 Ft. volt. (Honda Dream).
Egyetlen negatívum (bár fontos) : kicsit kuporogva ülök, nem egyenes derékkal, ezért már 20 km után derékfájás. (KSM enduró szuper volt, egyenes derékkal ugyanilyen sebességgel 150 km fájdalom nélkül.)Összefoglalva minőségi spórgép.
Honda Dream
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2009 |