Nyugodt hosszútávú túrázó
2002. dec. 6-án vettem, de a zord idő miatt próbaút nélkül, és ez visszaütött, mert a 4-ik fokozatot kidobálta, ami a későbbi/3év után/ szétszereléskor a léptetőtengely anyaghibás törésére vezethető vissza. Azért a kereskedő mondhatta volna, hogy a svájci használt importnak ez a baja, úgy is megvettem volna. Nagyon beleszerettem, ezért a 4-ik fokozatot nem használva mentem vele, nem lehetett érezni a hiányát. A motor olyan nyomatékos, hogy szinte mindenhonnan húz. /150 nm/ Emiatt fantasztikus kirándulómotor, hosszú túrákra tervezve. A szél- és esővédelem tökéletes, ha nem kell megállni, esőben száraz maradsz folyamatos haladáskor. Az ülések kényelmesek, nem egy alkalommal 1200-1400 km-t megtettünk egy nap alatt, persze ilyenkor a feleségem többször elaludt a hátsó ülésen, olyan biztonságérzetet nyujt a háttámla. Persze ezek a távok autópályán értendők! Egyébként a lassú barangolásokat kedveljük, erre tökéletes. A felszerelést pedig a három doboz elnyeli. Normál tempónál /80-100 között/ 6 l körül, autópályán /120-160 között/ szigorúan 10-10.5 l a fogyasztás! A gyári felszerelések pedig végképp kényeztetik az utazót: rádió, magnó, intercom/automatikus hangerő szabályzással/, állítható légrugózás hátul, légkompresszor /kerék, matrac felfúváshoz/, fűtés a lábhoz, állítható magasságú szélvédő, hátramenet/400 kg!/
Bejártuk vele Európa nagy részét, de soha, sehol nem hagyott cserben, 74000 km megtétele után , most 124000 km-t mutat a számláló, de bármikor nyugodtan elindulnék vele bárhová.
És a hibája: a lassú menetet nem fogod szeretni rajta, értem ez alatt a városi araszolást! Nem túlzott, de azért állandó figyelmet igényel az 5-10 km-el való haladás, le akar oldalra dőlni, de kordában tartható. 54 évesen vettem meg, és ha én még megbírkóztam vele, másnak is menni fog!
- Féklámpa kapcsoló /az eredeti 14000, a vele pontosan megegyező típusu, de Hornetthez való 4000!!
- Váltó 4-ik fokozatot kidobta / a kereskedő így adta el, eltitkolva, mivel dec. 6-án vételkor nem mentem vele próbaútra/
Gold Wing Centrum, Solymár /csak a váltójavításra/
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1991 |