Motorok » Honda » Anf 125 Innova 2006 (124)

Anf 125 Innova 2006 (124)

Négyszemélyes teherautó

Rendhagyó történet következik. Sosem volt saját Innovám, de Thaiföldön 14.000 km-t utaztam ezen a szerkezeten, és közben lehetőségem volt azt is megfigyelni, ahogy az ország többi 12 millió (!) Innováját a thaiok használják.
Óriási hegyek között, 25-30 százalékos emelkedőkön a kis motoron egész thai családok közlekednek: papa, mama és köztük két kisgyerek. Mi két személlyel és csomagokkal (kb. 160kg) bejártuk vele az ország 2000 méter feletti csúcsait, a nagyobb szigeteket és tengerpartokat. Olyan hegyi utakon és vízmosásokban is felvitt, ahová az otthoni motorommal (Transalp, 200kg) be sem merészkednék! A leghosszabb amit mentem vele 504km volt egy nap alatt - kanyargós hegyi utakon. Nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de sok motorról már a felénél leszálltam volna.

A thaiok mindent ezen szállítanak. Ágyat, ablakot, baromfit vagy egyszerre négy embert. Mindent elvisz. Az árusok öntöttvas "oldalkocsit" hegesztenek a vázhoz, amiben gázpalackról üzemelő lacikonyha és kifőzde üzemel.

A barátnőmet és a 21,5kg-os kerekes bőröndjét és 5kg körüli kézipoggyászát (amiben vázák voltak) ezzel vittem ki a repülőtérre. Állati kényelmetlen út volt, de kiértünk.

Ja, elfelejtett mondani, hogy itt minden motor elején kosár van (ettől még viccesebbnek néz ki első ránézésre), azt is rettenetesen meg lehet pakolni.

Néhány sebesség és fogyasztási adat:
utazósebesség egy személlyel, jó úton: 90 km/h
két személlyel 70-80 km/h
maximális fogyasztás: 2L
Végsebesség: 110 km/h
Maximális hatótávolság: 200km

Ezek tények, és nem valami elfogult idióta magazinból ollózott ál-tesztek eredményei.

Ki-ki döntse el maga, hogy bevállalja-e otthon a lefitymáló tekinteteket és a beszólásokat, ha ilyen motorral jelenik meg valahol. Ha ez nem zavarja, a világ legjobb motorjával járhat (amiből eddig több mint 30 millió darabot adtak el).

- Idővel rezonálni kezd a műanyag borítás

Ehhez nem kell szerelő, csak benzinkút minden 160-200 kilométer után, mert összesen 3L a tankja.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.1/10)

Honda