MINDÖRÖKKÉ HONDAI!!!!!!
Először is, ha a jövőben esetleg le is cserélném egy másik nagy-robogóra aminek határozatlan ideig igen csekély, szinte nulla az esélye, (és ezt nem csak az adott anyagi lehetőségeimre értem), de ha esetleg mégis akkor is csak kizárólag Honda jöhet szóba!!!!!!!!!!!! És természetesen nagy-robogó!!! Ez a motor már hosszú turázásra is tökéletesen ideális társ még utassal is!!! Már nem vágyok 10000-es fordulatra meg fél percenként sebváltogatásokra, inkább vágyom a kényelemre a praktikára a szállítókapacitásra a nyugalomra és kikapcsolódásra, és bár ez a motor erős és nagyon jól gyorsul ha húzzuk neki és 170-nel is tud menni, nekem legtöbbször elég a 90-100-as tempó is. Hát kérem az eltelt 6-hónap alatt amióta nálam van, 8000Km-t töltöttem vele az országutakon és felelősségem teljes tudatában és őszintén igazon állítva kijelentem hogy életem legszebb kilométerjei voltak ezek amit valaha is az utakon töltöttem, bármivel közlekedtem is!!!!!!!! Ha 200 évig élnék is akkor sem felejteném el soha!!! Az érzés ahogy ez a már 15-20éve szolgáló, a HORNETBEN debütáló végtelenségig kiforrott 2-hengeres soros DOHC vezérlésű elképesztően jó blokkal szerelt Honda (az új SWT-600-ban csavarra ugyanez a blokk van), szeli az utakat olyan érzéseim voltak mintha madár volnék aki a felhők szárnyán repül a levegőben, és onnan tekintek le embertársaim felé ami elképesztő nyugalommal és békességgel árasztotta el a testemet és lelkemet egyaránt! És végig éreztem sőt tudtam hogy ez az a gép amin ülök soha-soha-soha-és megint soha nem fog megállni és cserbenhagyni, mert a megbízhatóságát egy 10-es skálán 10x10-esre pontoznám szemrebbenés nélkül!!!!!!!!! Nem a kihívóságával emelkedik kategória társai fölé, hanem ahogyan működik és teszi a dolgát, köszönhetően a Honda motorkerékpár gyártó részleg mérnökeinek akik megtervezték és a szakembereknek akik legyártották az alkatrészeit és összeszerelték ilyen minőségben, hogy azok akik ezt a márkát illetve típust választják, hosszú-hosszú évekig sok-sok Km-en keresztül hűen szeretett és megbecsült társa legyen mindvégig!!! Bátran ajánlom azoknak akik a megfelelő karbantartás mellett hosszú évekig gondtalan és örömteli kétkerekű közlekedésre vágynak!!! Ez a motor tökéletesen megfelel eme elvárásoknak!!! Utóirat: A suzuki burgman nálam nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, rövid időn belül el is váltak útjaink, és azok akik dicsérik valószinűleg nemigen használtak még például Silverwinget, mert a két motornak összességében vajmi kevés minőségi köze van egymáshoz a Honda javára!!!!!
- Gumikat cseréltem és kabantartást végeztem rajta a hajtáson a megvétel után nem sokkal: tisztítás mindkét tárcsánál kuplungház és a pofák tisztítása, görgőket cseréltem, szíj még mindig jó 32000Km után is, 1.5mm-rt kopott az oldala, tükörsima külszini sérülés nem látszik és a sebesség-fordulatszámviszony sem változott még emiatt észrevehetően és tökéletesen teszi a dolgát, rázásnak-rángatásnak híre hamva sincs! A burgmannál pl: ilyen problémáim is voltak, ráadásul visszatérően, a hajtáslánca is olyan amilyen. A blokk normálisnál jobban fogyasztotta az olajat,állandóan nézni kellett az olajszintet-olajnyomáskontrollámpa nincs!!! A motorvezérlő egység hibája miatt többször leállt a motor minden előjel nélkül-egyszer előzés közben majdnem ráfáztam emiatt!!! Meg még más gondok is voltak! Burgman többet nem lessz az biztos! És ott van még a 650-es burgman a nem túl megbízható tehcnikával, a bonyolult sérülékeny majrés hajtáslánccal, és az óriási fenntartási és szervízköltségekkel!!! Kirázna a hideg ha ennyi pénzt kéne pumpálnom egy motorba!
Magam végzem, karbantartom szervizelem. Gondosan utánna néztem és érdeklődtem, és kiderült hogy a Silverwingnek nincs hivatalosan jegyzett típushibája!!!!! Szerintem elromlani nem fog soha!!! MEGÉRZÉS+JAPÁNBAN GYÁRTOTT HONDA!!!!!!!
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2001 |
Előző motorja? | suzuki burgman 400- k7 | Következő motorja? | Nem kell más!!!!!! |
Verdikt | (8.7/10) |