Mindenből egy kicsi-avagy: ló+darázs=lódarázs
Első ránézésre nagyon f...a kis supermoto-nak tűnhet, de a 175 kg-os súly rögtön meggyőz arról ,hogy nem az! A motor egy elnyűhetetlen kiforrott, légűtés erőforrás. A 650 cm3-től az ember egy bivaly teljesítményét várná, de nem sikerül előcsalogatni belőle. Én már a teljesítménynövelő kittel vásároltam, nem tudom milyen lehet annélkül. Ha azonban beépítésre kerül a szettinzon, akkor nem árt a karburátort is összehangolni vele. A módosított vezmű tengelyt állítólag szerény honunk (meddig?) állítja elő. A blokk zajos, de hát levegős ugye, ilyennek is kell lennie. Eleinte gyakran megszívtam a benzincsap miatt is. Az index váltógomb iszonyatosan ergonómiátlan, szinte kesztyűben csak lehel kürtjét sikerült megszólaltatnom gyakorta. Az első gátlók gyárilag túl kemények, az első kavics feldobja az elejét. Egyenetlen-fagyökerek által felhólyagzott aszfalton halál. Enyhe földúton még halálabb, tehetelen,-igaz a guma sem arra lett kitalálva-a tömege iszonyatos. Nagyon zavaró a gyűszűnyi tank, egy hónap után már integet az összes benzinkutas (kb. 200 km-t lehet megtenni vele). A ledes hátsólámpa nekem tetszik. A második utast el kell felejteni. 50 km megtétele után az ember még ott is szedi az ibolyát, ahol sosem termett.
Ehhez a motorhoz szinte semmit nem kellett külön legyártani, minden a raktárkészletekből származik :innen is-onnan is. Ami különben nem nagy baj.
Egyébként egy nagyon megbízható vas. Szerintem kevés motor tartható fent ilyen olcsón, mint ez. Nagyon kezes, a szűk kanyarokat igen, a nagyívüeket kevésbé kedveli. Az ülésmód kényelmes, nem akarja szétvágni az ember tökeit. Ha valaki eléggé perverz, akkor a szitálás sem fogja zavarni, amit ez a hosszan szolgáló, kiforrott erőforrás generál.
Ja és nyitott rendszer kötelező!!!
- semmi,, ezen semmi sem tud elromlani
saját szerelőm
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |