Motorok » Honda » Cbr 600 F 1991 (599)

Cbr 600 F 1991 (599)

Megbízható, szinte örök darab

A kényelem nagyon jó,vezetőnek-utasnak egyaránt.A tükörből nagyon jól hátra lehetett látni,nemcsak a saját vállam láttam. Pakolni az ülés alá lehet, de nem egyszerű:mindkét farokidomot le kell venni,majd csavarokkal az ülést oldani.Alatta úgyis csak elsősegélykészlet,gyári szerszámkészlet és az égők férnek el.A pakolást csomaghálóval,mágneses tanktáskával és hátizsákkal oldottam meg.

94-es Svájci motor volt,első tulajos,szóval én lettem a második gazdája.A fejidomon bal oldalon volt egy repedés,új gyertyák és légszűrő volt benne,olajat(Castrol R4) és szűrőt (Champion)cseréltem benne.
Fékje kis erővel működtethető,az elhasználódása után GoldFren kerámia-karbon betéteket raktam fel,de beváltak.A hátsót nem cseréltem,a fékhatás elfogadható volt.Fékfolyadékot is lecseréltem a megadott Dot4-re.ZXR400-am volt előtte,de ez más világ.Azt is szerettem,de a Honda menetkényelmével és teljesitményével sokkal jobb.A blokkja befogott dobbal nem zörgött,inkább villanymotor szerű hangja volt.A gyári dobot egy nyitott Martin karbonra cseréltem,amitől megjött a hangja,de nem lett túl hangos.
Sok mindent nem szereltem rajta,inkább karbantartás:olaj,szűrő,fékbetét,fékfolyadék,gumi csere volt.+a fejidomot hegesztettem meg és az egész motor újra lett fényezve.
Ha egy kedves autós,aki nem adta meg az elsőbbséget és elütött + nem törik el a gerincem,stb. még most is meglenne,mert jó motor volt.
Gumit nem ette,olajat sem,cserekor a min-max között volt, benzinből is takarékos volt. Szélvédelme nekem tetszett.

Mint motort nagyon szerettem,egy haveromnak is ilyen volt,tudtam mit veszek.

A tipushibája az elfáradó láncfeszitő,de cseréje úgy fél óra alatt megvan és nem egy hatalmas összeg.Szóval nem érdemes kókányolni.

Karbiszinkron,pucolás,jó minőségű olaj és megy mint egy svájci óra.Hidegben is -5 fok könnyen indult.

Szereltetnem nem kellett,karbiszinkron,ilyesmi...a többit én is megoldottam.

- Szivató kart nem lehetett ráhúzni rendesen,kicsi WD-40 és feszegetés segitett rajta.0 ft.

Kovács Zsolt Bárszentmihályfa Zala (karbiszinkron,átnézés)

Fenntartási költség (8) Évjárat 1994
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.6/10)

Honda