Motorok » Honda

ST 1100 Pan European

Megbízható nagydarab

Régi vágyam vált valóra,mert ez már fiatalkori álom volt.
Aztán hallgattam a baráti jótanácsra és mivel szeretek kirándulni jó választás volt.
Igénytelen kardánhajtás,nem kézenállós hanem kényelmes és van hely bőven a csomagoknak.
Elég sok időt kihagytam sajnos a motorozásból,de ezt a nagy dögöt kezdőmotornak is bátran ajánlom!
Egy kezes bárány mammutnak álcázva.
Mindig is tetszett,de ez év januárig gondolni sem mertem,hogy valaha lesz ilyen motorom.
Kezdetben tartottam a nagy súlyától,mert tologatni bizony nem könnyű.
Elindulás után minden megváltozik,mit sem érezni a súlyából,olyan mint egy nagyrobogót vezetni.
Persze itt váltani kell a fokozatokat egy vajpuha váltóval.
Nyomatéka egy mozdonyéval felér,ha már 2000-pörög a motor mindegy hanyadikban van.
A hátránya,hogy nem kimondottan egy városi cirkáló,de nem is oda készült.
Szélesek a tükrök és persze olyan magasan vannak mint a személykocsiké.
Azért a szerpentineken lehet vele boldogulni.
A hátrányokat ezzel be is fejeztem!
120-as tempóig 5,5 literrel százon ki lehet jönni vele,így kb. 500 km a hatótáv!
Aztán itt van az ABS és a kipörgésgátló! Nagyon jó dolgok főleg egy újrakezdőnek!
Kényelmes,jó a szélvédelme,esővédelme és sok minden elfér a két oldaldobozban.
Gyakorlatilag egy több napos túrára mindennek van elég hely,sőt!
Meg kellene még említenem mi romlott el rajta,de azt kell mondanom az dén megtett 5500 km alatt SEMMI!
Azért egy első égőt cserélnem kellett.
Még a szezonkezdet előtt a kötelező dolgokat rendbe raktam és utána csak tankolni kellett.

- Gyertyák,olaj,szűrők és gumik cseréje és egy első égő. - Fagyálló szivárgása volt egy elrepedt alucsonk miatt. - Ez hegesztéssel javítható volt. - Első teleszkópokban olajcsere,de szivárgás nincs. - A hiányzó csavarok pótlása.

Nincs szükség egyelőre szerelőre,az egyszerűbb dolgokat magam javítom.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1992
Előző motorja? ETZ 150 Következő motorja?
Verdikt (8.4/10)

Honda