Kezes bárany
Megvettem,mert megtetszett. Formás darab, jó futómű. Lábon jöttem vele haza. Már hazafelé észrevettem, zörög a vezérműlánc. Hidegen a hengerfejből kopogás hallatszott, ami a bemelegedés után megszűnt. Öreg motor, gondoltam. Nem volt vele semmi gond, kivéve,hogy egyszer leesett a lánc, mert ferdén volt beállítva a kerék, amit azért megnézhettem volna. És az olajvezeték, ami a vázba nyomja fel az olajat kilyukadt, ezt házilag meghegesztettük. Azért lyukadt ki, mert a kipufogócsőhöz hozzáért, és kidörzsölte, ki tudja mióta. A volt tulaj elfelejtette mondani, hogy a motornak jelentős olajfogyasztása van, ami konkrétan két olajcsere között 1,5 liter. Ennél a típusnál az olajcsere 3000 km. Amikor megvettem, kilométer-számláló 40000-t mutatott. Én 5000 km-t tettem bele. Néha leállt a motor, általában ha alacsony volt az alapjárat. Hozzáteszem, a 40000 km túl kevésnek tűnik, inkább jóval több lehetett. A motor Olaszországból származott. Amúgy jó motor volt, de már a gumik is kopottak voltak, eladtam jóval olcsóbban mint vettem. Elmondtam a vevőnek a hibait, mert egy motoros így tesz! Ha valaki vesz ilyen motort, figyeljen, hogy hidegen is csendesnek kell lennie, mert ezek a motorok nagyon finom műszerek! Egyébként a hidegen való zörejek a szelephimba perselyeinek kopása miatt vannak. Nagyon jó motorok! Megbízható. Jó fogyasztás. Volt, hogy finoman közlekedve, két személlyel 3,8 l jött ki hosszú távon.Terepen nem túl jó, mert nehéz. Aszfalton a legjobb, esetleg laza földút. A légszűrőcserére oda kell figyelni, mert megnő a fogyasztás, és nehezen fog indulni. Az olajcsere is fontos, mert csak 2 liter olaj kell bele. Két személlyel csak akkor jó utazni, ha az utas könnyebb személy, mert az utasnak kényelmetlen, és a 44 lóerős motor is megérzi. De jó motor, újra választanám ezt a megbízható típust! Finoman kidolgozott! A Honda tényleg Honda! Nem bántam meg! Jó, nyomatékos motor, nem kellett pörgetni! Szerettem! Jó volt vele motorozni!
- Az előző tulaj hibájából adódóan a lánc leesett.Na persze én meg nem ellenőriztem.A kipufogócső kidörzsölte az évek során,kilyukadt.Házilag meg lett hegesztve.Semmi több!
Saját magam javítottam.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 1991 |