Motorok » Honda

Nss 250 Ex Forza 2005

Kényelmes, megbízható, egyedi forma

Első látásra beleszerettem. Kipróbálás nélkül mondtam igent az előző tulajának. Nem bántam meg! Csodás kis gép a kategóriájában.
Lámpánál a 250 ccm-t meghazudtolva gyorsul le szinte mindenkit. Váltója jól dolgozik akár automata, akár manuálisban módban. Hatalmas fotele van, és még 2 személynek is kényelmes. 2 személy esetén sem érezni, hogy kevés a 19 paci a motorban. Fogyasztása kiváló, nagypapásan alig 3 liter, vagány 20 évesen pedig nem megy 4,5 fölé.
A műszerfal esztétikus és áttekinthető, még a pillanatnyi fogyasztást is mutatja, pontosabban az 1 liter üzemanyaggal megtehető km-ről ad tájékoztatást. A km óra 140-ig van skálázva, de ezzel a motorral 90-100 a megfelelő sebesség. 120-ig simán, erőlködés nélkül elmegy, ezután már 7500 felett forog, ami közel van a piros tartományhoz. 120 után érdemes bebújni a plexi mögé (nekem kis plexim van), mert a fotelos üléshelyzet miatt igen nagy a szélnyomás.
A fotel alatt hatalmas tároló van akár két bukó is belefér, ha az ember okosan pakolja. A kulcs-nélküli rendszer fenomenális, csak ráülök, start és gáz......
A kerekei lehetnének nagyobbak, mert minden kis úthibát átadnak a motorosnak. A fék nagyon rendben van, az enyém C-ABS-el van szerelve, és szinte észrevétlenül dolgozik. Még vészfékezés esetén (sajnos kellett egyszer egy "okos" swiftes miatt) sem remeg, és megállít a legrövidebb(?) úton (de legalább nem csúszol meg).

Pozitívumok:
- kis fogyaszás
- kényelmes
- mozgékony
- jól pakolható

Negatívum(ok):
- kis kerekei miatt érezhetőek az úthibák
- ritkaság, kevés fut belőle az országban ezért ha alkatrész kell hozzá, arra várni kell és az sosem olcsó (pl. légszűrő-betét 18.000)

- eddig semmi, csak a kötelező és éves "dolgok" voltak

Honda - Karasna

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (9.2/10)

Honda