Jó munkatárs
2012/01/14
16 év után ismét motorozni szerettem volna. Olyan gépet kerestem amit olcsó fenntartani és nem fogyaszt sokat. Ingázásra használom autópálya használattal, tehát ha kell, akkor nyugodtam tudjak 130-l menni. A választás erre a Hondára esett. Ha nagyobbat vettem volna az többet fogyaszt, ha kisebbet, akkor letolnának az autópályán. 30 lóerős gép a városban is tökéletes és az autó pályán sem kell szégyenkeznem vele. Decemberben már használtam, persze lefagytam róla de közel 2 hét alatt 500 km felett vagyok vele. Imádom nagyon jó vele a motorozás. Szerintem arra amire vettem tökéletes társ lesz.
2012/05/06
Eltelt 4 hónap és 7500 km-t mentem vele. Úgy látom, hogy évi 25-30 ezer km-t fogok a géppel hajtani. Heti 600-700 km könnyen meg van. Egy tank benzinnel 290 - 320 km tudok menni. Csak töltenem kell a benzint, egy kicsit fárasztó hogy minden nap kell benzin kútra mennem. Ha reggel tankolok akkor másnap este ismét teli kell tankolnom. A 6000 km-s szerviznél nem kellett volna olajat cserélni, de kicseréltettem, hogy tutira minden ok legyen a géppel. Ez 15.700 Ft ba került. Semmi sem történik csak hajtani kell és tankolni. 12 ezernél is lesz egy olaj csere, de a 18 ezresnél már nem fogom lecseréltetni az olajat. Nagyon élvezem, hogy a városban is könnyen tudok a kocsik között menni és az autópályán sem szorít le senki. Könnyen megy 150-t. Ami nagyon tuti 120 ról 140-re pikk pakk ott van. Hosszú útra nem igazán való 400 km után kezd kényelmetlen lenni. Amire én használom napi ingázás bevásárlás arra tökéletes. Nincs értelme a nagyobb motornak erre a munkára. Szerintem ha eléri a 100 ezer km-t akkor majd lecserélem addig bízom abban, hogy a gyártók ismét forgalmazni kezdik Magyarországon a naked 250-t. Nagyon örülök, hogy átálltam a motorra havi 50 ezer forintot spórolok, nem beszélve az élményről amit a motor tud adni.
2012/07/02
Megvolt a 12 ezres szerviz. Nem lett olaj cserélve mondva 6000-nél volt így elég ha 12 ezrenként cserélünk olajat. Így a szerviz 6000 Ft-ba került. 2 hónap múlva amikor a 18 ezres szerviz jön, akkor lesz olaj csere és levegő szűrő csere. Elegem lett a nyeregből, elmentem Debrecenbe és vissza. (460km) Annyira fájt a seggem mintha egy amerikai börtönből szabadultam volna. Ki kell cserélnem! Felkerestem egy céget akik megjavítják és kipárnázzák, mert kibírhatatlan a gyári állapotában! Jövő héten teljesen új ülést fogok kapni. Amint készen van feltöltöm a képet. Amúgy dög unalom a gép működik nincs vele semmi baj, nem lehet egyetlen rossz szót sem mondani rá.....
- A hűtővíz lassan szivárgott, meg kellett húzni 2 csavart és minden ok lett.
Motorcenter MárkakereskedésSzékesfehérvár, Horváth I. u., VízügyTelefon: (22) 324-963
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2010 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | cb 1000 |