Motorok » Honda » Cb-1 1989 (399)

Cb-1 1989 (399)

Jó étvágyú, bivalyerős zöldsáska

Valamikor nagyon sokat motoroztam,a keleti paletta összes motorja megfordult nálam,nem a márkás ruhák érdekeltek inkább benzinre költöttem a pénzem.Volt balesetem is egy kisbusszal, ami megtanított arra,hogy milyen felelősséggel kell viselkedni az utakon.Aztán jött a szerelem,házasság,gyerekek és a kedvenc kétkerekűmből építőanyag lett.Majd eltelt 15-év és megláttam őt,egy 74-es évjáratú gyönyörű Honda CB 250-es klasszikus túramotort.Hamar kimotoroztam a tudását, és nagyobbra vágytam.Gyorsan eladtam,de mindig jó szivvel gondolok rá,mert őmiatta fertőződtem vissza a motorosok közé.Mindenképpen sornégyest akartam,és max 600-ast,és persze csak HONDÁT! Apróhirdetésen láttam meg a neten, majd 3 nap múlva 230km-t utaztam érte! Szerelem volt első látásra,próbakör,alku,fizetés,és már robogtam is boldogan haza. Félúton hazafelé úgy éreztem leszakad a hátam és a karom,annyira szokatlan volt a csutka,és az űléspozició,de mára már megszoktam. Újrafényezés,lakkozás,és most mint újkorában olyan lett! Szépen indul,hidegen,melegen,olajat egyáltalán nem eszik,és brutálisan gyorsul kategóriájához képest.Most a szivem újra 20 éves,voltam a motorral motorostalálkozón,ahol felvonuláson is résztvettünk a 12 éves fiammal,felejthetetlen élmény volt a többezer lóerő között. Mindkét fiam motorozik,a kicsi 10 éves is,aggódva de büszkén nézem minden botladozásaikat,kiver a viz ha arra gondolok hogy 20 évesen felülnek valami nagy vasra,ugyanakkor minden tőlemtelhetővel támogatom őket,de a fokozatosságra figyelni fogok! Terveim szerint ez a motor hosszú távon marad, mert nekem a 120-as túratempó,és a 190-es végsebesség bőven elég! Nagyon tetszik a formája is,a 6.5-ös fogyasztást kicsit sokallom,de lehet hogy ez a sportkipufogó miatt van,viszont a hangja gyönyörű,ezért megbocsájtom neki.Minden motorost üdvözlök,jó érzés mikor intetek ha szembe jöttök,vigyázzatok magatokra!

- Még eddig semmi,de csak 1000km mentem vele!

A motoros barátom,aki autószerelő,és aranykeze van!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1989
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.2/10)

Honda