Motorok » Honda

CB600F

HorneTom

NAgyon szeretem a V2 hangját és híres nyomatékossága is arra sarkall hogy lecseréljem, de reálisan átgondolva a sor4 a legkiválóbb motortípus. Ereje szinte lineárisan nő, nem okoz meglepetéseket, ha menni kell a felsőbb tartományba terelgetve versenyezhetek, ha túrázom, 6. sebességfokozatban 50-200 ig bármelyik tempót motorozhatom. Mindig indul, egyenletesen jár. Széles kormány van az én motoromon, emiatt a szelet is jobban fogom, és előrébb is kell hajolnom picit, de nagyon mokány a megjelenése így és nagyon stabilan tartható az amúgy is nagyon kezes motor.
A méretei kicsit kicsik, egy endúrós barátom csak "hokedli"ként emlegeti. Hát tény, nem nagy, kicsi és erős. A naked kategória sztem máig legszebb darabja. szép hagyományos formákat tartalmazó külső, informatív és esztétikus műszerfallal, ugyanakkor még karburátoros. Ez nemtudom előny e vagy hátrány. Hidegindításkor, és hidegen való viselkedéskor lehet szívesebben ülnék egy injektoros gépen, de ha meleg, nekem mindegy. EZt legalább olcsóbb javítani ha véletlenül szükség lesz rá.
Eddig 42000 km-t gurult. Még ennyi benne van hibamentesen sztem!

- Már 42000 km-nél járunk, de eddig csak egyetlen problémával találkoztam. Az indító-kapcsolóról levált egy vezeték, ami a világítás áramkörét ezzel megszakította. HA nem írnak mások hasonlót az interneten, azthiszem évekig kerestem volna a hibát. Sem a biztosítékok, sem az izzók, és kizárólag a helyzetjelződ ég. Mire gondolnál? ... de megoldódott. Ez volt az egyetlen gond.

Az olajcseréket mostmár magam végzem el, ez nem nagy dolog. 24000km-nél a szekszárdi FullGas hoz vittem el, korrekt áron, látszólag korrekt munkát végeztek. Bár olvastam róluk rosszat, nekem semmi gondom nem volt velük. SAjnos megszűntek most ők is, így a legközelebbi hivatalos motorszervíz min. 60 km-re van :( 6000 km múlva ismét szelephézagot kell ellenőrízni, esetleg feszíteni a vezérműláncon ha kívánja, ekkor vagy Pécs RedBaron, vagy B.boglár Honda szervíz lesz soros.

Fenntartási költség (8) Évjárat 2005
Előző motorja? Következő motorja? Varadero