Honda Giorcub - Fehér villám
Egyszerűen imádom. Aki száguldozni szeretne ne ilyet vegyen, nem egy gyorsasági motor. Végsebessége 65, de a nyél gázt semmi se szereti tartósan, 50-55 között van a tempója. Gyárilag 80/100-as gumi van a 10 collos felnin, de a 100/80-as is pont befér. Körváltós, félautomata, tehát nem kell kuplungolni, ami nagyon jó pirosnál, ha 4-esben van, csak egy mozdulat és újra üresben a váltó. Km órája nem csal nagyon. Futóműve számomra megfelel, nem pattog és nem is hullámzik.
Amit eddig cseréltem rajta: gumik, égők, gyertya, légszűrő.
Fogyasztása kíváló: 1,5-1,8 liter.
Mindig elsőre indul, legnagyobb hidegben is, télen is vele jártam dolgozni. (-8 fokban is tökéletesen indult, csak kicsit tovább melegítettem.
Sajnos ez ülés alatti csomagtartója nem nagy, így a sisak nem fér be, magammal kell vinnem mindenhova. Bevásárlásra elég viszont a tér. :)
Másik nagy hibája, hogy Japán belpiacos motor, így alkatrészt nehéz hozzá szerezni.
Magam szervizelem, neten lehet hozzá kevéske leírást, videókat taláni.
Összességben nagyon meg vagyok vele elégedve, négyütemű, így olaj töltögetéssel sincs gond.
Lánchajtású, jelenleg 13 fogas lánckereket tervezem 14 fogúra cserélni, mivel sokat megyek vele 50-55 körül, így egy kisebb fordulatszámot várok tőle, ezzel is kímélve.
- Nem igazán romlott el semmi rajta, megbízható, precízen járó motor. Inkább csak kopó alkatrészek cseréje, fékek utánállítása.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 1999 |
Kényelem | (8) | Használati időtartam | év |