Motorok » Honda » CB125F (125 cm3)

CB125F (125 cm3)

Harapós 125-ös CB125F

Városban bármilyen autóval, motorral egyenrangúan indul kereszteződésben. Városban 4-es sebesség az ideális. Fogyasztás 1,8-2,5 liter/100 km. Városon kívül 5-ös fokozatban 60 felett is jól gyorsul, hirtelen gázadáskor a motor harapós hangot ad. 80 felett a szélre figyelni kell. A hosszirányú útbordákon gáz elvétellel jól átmegy. A lábfék az első féket is működteti. A motorfékkel szinkronban jól fogja vissza a tempót. Csak lábféket használva erősen kell taposni. A kézifék harapósan fog, finoman kell kezelni. A váltó az első 1000 km után simán működik, a 0-ba kapcsolás lehelet finoman történik. A kanyarodáskor jól dönthető, túl élesen véve a kanyart a sebességgel szinkronban kell lenni. A kerék nyomás a szervizkönyv szerinti 1,75, 2,0 bar, többlet terheléskor növelendő. Csomagot gumis hálóval lehet jól rögzíteni a hátsó ülés pozíciójában. Naked motorként érdemes egy megfelelő plexit felszerelni, a tükröket érdemes egy toldással szélesebb pozícióba helyezni. Az első sárvédőre érdemes egy toldást szerelni, hogy ne verje fel a sarat a blokkra, a csővázra. Eddig ennyi észrevétellel élvezetesebbé vált a motorozás. A formája szép, a hangja finom, határozott, mondták, én is így tartom. A szerviz szerint az olajcserén és a lánc ápoláson kívül szinte más teendő nincs vele. Természetesen a tankolás és a mosás.

- A lánc kissé megnyúlt 2000 km után, után állítása szükséges. 500 km-enként alapos tisztítás, kenés szükséges. A kis lánckerék fedelét levéve a felrakódott olajos por, sár eltávolítandó róla. Kissé körülményes a fedél visszahelyezése. A kuplungházfedél oldalának festése a bakancs fém fűző részétől karcolódhat, ha a combbal menet közben szorítom a tankot, és így boka tájon a blokkot is. A fényszórót kissé felfelé kellett állítani, mert röviden világított.

Honda szakszerviz

Fenntartási költség (9) Évjárat 2017