Motorok » Honda » Cb 1300 2003 (1284)

Cb 1300 2003 (1284)

Hamisítatlan, gyönyörű izomgép

Egy kifogástalan állapotú Big One volt az előző motorom, de egy gyenge téli napomon eladtam. Mi is lehetett volna a következő motorom mint az utódja egy CB 1300 személyében. Közben azért kipróbáltam több motort több kategóriában, de úgy döntöttem maradok a bevált gépnél. Nagyon kíváncsi voltam, hogy vajon mennyi különbség lesz a vezethetőségben a Big One és az 1300as CB között. Meglepetésemre - és szerencsére - gyakorlatilag szinte semmi ! Árnyalatnyi nagyon minimális eltérések vannak, de ezeket nagyítóval kell keresni. A lényeg az, hogy a CB beváltotta reményeim. Ez egy rendkívül kellemesen vezethető, motorozható gép. Méretei ellenére hihetelenül kezes és megbocsátó. Persze azért a súlyával számolni kell. Az ülése kényelmes, de napi ötszáz kilométeres távnál azonban nem érdeme többet betervezni különben a hátsónk sajogni fog.... Még annyit az ülésről, hogy bár viszonylag alacsony, de nem ajánlom a megállást a lámpánál a nyomvályú tetején, mert igen kellemetlen meglepetésben lehet részünk, ha nem rendelkezünk az átlagosnál lényegesen hosszabb lábakkal... Élvezet vele a hegyi szerpentineken való kanyargás, de azért a motor súlyából adódóan itt sem árt a mértékletesség, ha túlzásba visszük a dolgot a bukósisak alatt gyorsan megjelennek az izzadtság cseppek... A motor gyorsulása, dinamizmusa kiváló, panasz nem érheti csak dicséret. Ez egy igazi, valódi izomgép aminek nem kell erőt gyüjtögetni egy bármilyen manőverhez, mert az eleve spontán jelen van benne mint egy ősi szilaj bivalyban. Minden fordulatszámtartományban bőséges erőtartalékkal rendelkezik. A fogyasztása nem rossz (6 liter), de egy hatodik fokozattal lehetne jobb. A futómű tökéletes. Talán egy ekkora motor már tényleg megérdemelt volna két oldali kiömlőket. Igaz, hogy most csak egy van, de az igen méretes és nem is csúnya....sőt.....szépnek mondható.
Végezetül annyit, hogy ez a motor tényleg nagyon szuper gép, de kezdőknek semmi esetre nem ajánlom.

- Még semmi.

Motorsziget Kft. Bcsaba

Fenntartási költség (8) Évjárat 2006
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (8.4/10)

Honda