Ha most lenne új elmennék vele a Gibraltárig
Már korábban is írtam szeretet motorkámról. De a jövő héten a 80.000 km-t fogja már mutatni a kilométeróra, miközben a motorkán gyertyán, gumin, olajon, első fékbetéten, láncon kívül egyebet cserélni nem kellett. A motor egyébként jelenti jól van, a téli leállás után kis szivatózás után elsőre indult és várja a kihívásokat. Ha csak a dolgok anyagi oldalát nézem, akkor a motorral megtett 80.000 km-rel kevesebbet futott az autóm, DE ezeken túlmenően továbbra is imádok a kis pöfögővel utazni, akár hosszabb utakra is - mert az biztos, hogy a Hondácskával odaérek, még ha kicsit később is - mert a motoron nem fog múlni az biztos. Ennek a kis betyárnak nem számított a közel 40 fokos hőség sem, és nem számított a számtalan felhőszakadás sem ami elkapott. Soha egyetlen egy csuklása sem volt. Amit komolyan kell venni az az olajcsere és szelepállítás - a gépkönyv olajra 8 ezer km-t ír, én ezt 6 ezerre rövidítettem. A szelepállítás elég gyakori, mivel négyezres az intervallum, de pár perces művelet. A centrifugál olajszűrő tisztítása elég macerás, de elárulom, hogy alig volt valami levakargatni való, akkor is ha esetleg 15 ezret ment a motor az előző tisztítás óta. Ha betartod vagy még inkább sűríted az olajcserét, akkor nem lesz lerakódásod. Ja és még valami - a hátsó lámpát leszámítva még az eredeti izzók világítanak benne. Gumiból az olcsóbb Mitasokat vettem, kiválóan tapadtak. Azt gondolom, hogy 10 lóerőhöz nem kell drága pályagumikat vásárolni :). Egyébként a gyári gumikat 45 ezer km-nél cseréltem le. A két új gumi, szerelési díjjal, új belsővel 17 ezer Ft volt
Ha ebből a motorkából látsz egy kikíméltet, akkor vedd meg bátran, mert ez a motorozási élményen túl befektetésnek sem rossz :)
Ami kritikát tudok megfogalmazni, az az hogy az alsó lábszárat, cipőt nem védi meg az esőtől, felcsapódó víztől.
Az átlagfogyasztása mindig alatta volt 2 liternek.
- Semmi nem romlott el rajta
Leginkább magam csináltam rajta mindent. Mondjuk az olajszűrő tisztításban segített egy motorszerelő barátom - nézte, hogy jól csinálom-e? :)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző motorja? | – | Következő motorja? | – |