Motorok » Honda » Nt 700 V Abs Deauville 2006 (680)

Nt 700 V Abs Deauville 2006 (680)

Frodó, a fehér Vándor

2008.08.29.: Simsonos (sajnos nem saját) csavargások óta nem ültem mocira, csak a fejemben mocorgott a dolog. Aztán Feleségem tavaly novemberben meglepett egy motoros alsónacival és 20 év várakozás után billent a mérleg.
Milyet és mikor?, mert még "A" jogsim sem volt. Belevágtam, minden ment szépen, a típus kiválasztásával kicsit időztem, de végül a józan ész döntött. Fehéret akartam, mivel doki vagyok. Ez is ment...
Aztán ápr. 26-án elhoztam és a 259 kg-jával tekintélyt parancsolt az első pillanattól. Azóta megszoktam már a súlyt, ami menet közben nem érezhető! Kétszer azért dőltem már el:-(. A bukógombák csodálatosak, mindkét esetnél helytálltak, a mocin egy karcolás sem esett, de a felállítását egy rendőrmotoros képzésen tanították meg. Nem szeret kis helyen forgolódni, okosan kell parkolni!
A motorjáról, hangjáról, fogyasztásáról csak szuperlativuszokban, a váltó már pontosan működik, bár az első néhány utunkon gyakran váltottam még mellé. Nagyot gyorsul, lendületesen lehet motorozni vele, a sorok között mocorgás meg amúgy sem az esetem.
Műszerfala mint egy autóé, mindent mutat a fedélzeti computer, sötétben is gyönyörű! Fékek, gumik nagyon jók, ABS-t még nem kellett próbálni:-).
Fogyasztása 90-100-as tempónál hihetetlen, de 4 alatt van, ha pörgősebben tolom, nekem bakap 5.5-t.
Ajánlom mindenkinek, aki biztonságosan szeret túrázni, kényelmes 100- 130 km/h-s sebességgel. Aki az adrenalint hajszolja, ne ilyet vegyen.
Remélem sok szép utat töltünk majd együtt!

2008.09.28.: Azóta még jobban összeszoktunk. A váltó bekopott, a fogyasztás elképesztően alacsony tényleg. Ma kint voltam az új 0-ás gyűrűn és hihetetlenűl jól haladtunk, simán lehet tartósan 140-150 körül menni, ekkor 6000 a fordulat és rezgés is van már, de abszolút uralhatóan.
Naggyon megszerettem.......

2009.02.10.: Nagyon várjuk már a jó időt. Sajnos egyszer januárban leszívta az aksit, mert nem indítottam több, mint 1 hónapíg, meg a nagy mínuszok... Bebikáztuk, azóta hetente szánok Rá időt:-)).

2009. 05.07. Több kisebb túrát tettünk már idén, mindig megbízhatóan indult, vitt és hozott. DE!, sajnos hűtlen leszek és lecserélem egy VFR 800A-ra. Beleszerettem egy fehérbe, innen már nincs visszaút sajnos. 21-én veszem át. Ő pedig a Honda Dream-ben fogja várni új gazdáját. Mindenkinek széles utat, olcsó benzint! Majd írok az új vasról.

2009.05.09.: Ma viszem be a Dream-be. Kicsit azért fáj a szívem...

- 1000-es szervízen kívül semmi. Nagyon megbízható vas.

Honda Dream. Leo mocidoki.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2008
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (7.7/10)

Honda