Motorok » Honda » Cbr 1100 Xx Super Blackbird 1999 (1137)

Cbr 1100 Xx Super Blackbird 1999 (1137)

Etalon két keréken

2001-ben vettem újonnan a mocit, most 49000 km van az órájában. Több európai túrán túl vagyunk, ebben sok-sok alpesi hágó is bent van :), és minden működik, mint a Doxa.
Eleinte az új doboz rendszer miatt gondjaim voltak a szélességgel (nonfango szett), a súlyra oda kell figyelnem, amikor leállok. A gázreakcióval kapcsolatos problémát, szűk holtjátékkal és preventív gázkezeléssel előzöm meg. Első gumit 25-, hátsót 15e km-nél váltok, általában Dunlop-ot. Láncszettet most (49e km) cserélek, fogyasztás 5,5-6,5 között adódik. 120-160 kmh körül utazunk. Olajfogyasztás nincs, a váltó az átlagosnál jobb. A hidraulikus kupplung fontos szempont, mert az előző mocin többször elszakadt a bowden.A víz+olajhűtés szintén hálás dolog nagy melegben, illetve komolyabb terhelésnél. A befecskendezés jó dolog, aki állított már karbiszinkront, tudja miről beszélek... Csodálatos az úttartása az XX-nek, a finom működése minden porcikájára jellemző. Tavaly tettem rá egy állítható kormányt (Gillestooling), plusz fékcsöveket, és egy MRA plekót. Sok motort kipróbáltam már, keresem méltó utódját, de annak híre sincs. A lóerőadó kemény, nagy szemétség, és aljasság szerintem :((
Összefoglalva: hűséges, megbízható, erős, szép motor az XX, akinek van, becsülje meg, aki kacérkodik vele, annak tiszta szívből ajánlom!

- Egy izzó sem égett ki...

Saját magam

Fenntartási költség (5) Évjárat 2000
Előző motorja? Következő motorja?
Verdikt (6.7/10)

Honda