Motorok » Honda

FES 150 Pantheon

Egy jó választás

Eredetileg egy Suzuki Burgmant szerettem volna, de erre volt pénzem. Nem bántam meg.
Impozáns méretű robogó, rendre nagyobbnak saccolták, mint 150cm3. Nagyon kényelmes és jó az üléspozíció, de nekem (192cm) egy kicsit rövid volt a lábtér - 10 centivel alacsonyabb kollégámnak, viszont ideális. A kétütemű mivoltának vannak előnyei és hátrányai is. Előny pl., hogy nagyon jól megy. A kb. 18 lóerős moci menetteljesítménye gyakorlatilag azonos egy 250cm3-es négyüteműével. Városban én már két lámpával előrébb járok, mire a többiek elindulnak, és országúton is képes tartani a lépést az autókkal - ésszerű határig. Autópályára is mentem vele, többször megtettem a Budapest-Sopron távot (oda-vissza 440km), 110-120 Km/h utazó sebességgel, minimális fáradtsággal. Csak éppen sokkal élvezetesebb így menni, mint kocsival (20 éve vezetek).
Amit nem szerettem, az a kétütemű hangja. Egy négyütemű mély dohogása nekem egyszerűen jobban bejön. A kékes füst is zavart kicsit, ami induláskor a kipufogóból felszáll - igaz, pár méter megtétele után ez elmúlik, de akkor is, szerintem nem illik egy nagyrobogó karakteréhez.
Szerettem viszont a dual CBS fékrendszert, ami jól adagolható és hatásos, no és azt, hogy robogóhoz képest a Pantheon elég jól döntögethető (persze ebben szerepet játszott a két zsír új Metzeler gumi is)

Összességében azt mondom, hogy egy szerethető, megbízható, nagyon jó ár/teljesítmény arányú robogó.

- Konkrétan semmi. Némi beállításon kívül gyakorlatilag csak a gumikat cseréltem (elég kopott volt, amivel vettem) és a kötelező folyadékokat. Egyszer egy autó felborította a parkolóban, utána néhány karccal több díszelgett rajta.

Szőke Motors Rendesek, csak kicsit drágák.

Egü MotorsŐk is nagyon normálisak.

Fenntartási költség (7) Évjárat 1999
Előző motorja? Következő motorja? Valami még nagyobb. Burgman? Nagy Scarabeo talán?
Verdikt (7.8/10)

Honda